Δεν βλέπουν... λευκό καπνό στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν βλέπουν... λευκό καπνό στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων
Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί τα 30 χρόνια ως ένα πολύ μεγάλο διάστημα και προτείνει την μείωση τους, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης αντίθετα προτάθηκε η αύξηση των ετών.

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ πως θα επιτευχθεί τελικά η συναίνεση στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, με βάση τα μηνύματα που όπως λένε έλαβαν από την πλευρά της κυβέρνησης στην χθεσινή διακομματική.

Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονταν χθες ενοχλημένοι με την στάση του Υπουργού εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, σημειώνοντας ό,τι «όχι μία, αλλά τρεις φορές άλλαξε την πρόταση του». Σημείωναν χαρακτηριστικά πως «ενώ στην επιστολή ανέφερε ως χρονικό διάστημα που πρέπει ένας ομογενής να λείπει από τη χώρα τα 30 χρόνια, στην διακομματική μίλησε για 35. Μετά ανέφερε πως πρέπει αυτό να ισχύει για όσους φύγουν από τη χώρα στο μέλλον κι όχι για όσους ήδη λείπουν, κάτι που δεν αναφέρονταν στην επιστολή» και συνέχιζαν διερωτώμενοι «Πώς θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε όταν από την πλευρά της κυβέρνησης δεν παρουσιάζεται μια συγκεκριμένη και σοβαρή πρόταση;»

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ότι «δεν μπορεί η συζήτηση να έχει το χαρακτήρα κινούμενης άμμου» κι ότι οι υπαναχωρήσεις αυτές δεν δείχνουν την προσήκουσα σοβαρότητα προς ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί πάντως και τα 30 χρόνια ως ένα πολύ μεγάλο διάστημα και προτείνει την μείωση τους, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης αντίθετα προτάθηκε η αύξηση των ετών.

Αναπτυξιακό και Novartis

Πέρα από το ζήτημα των αποδήμων, ψηλά στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται η Novartis, αλλά και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται πλέον στην ολομέλεια.

Για την Novartis, αύριο ξεκινάει η συζήτηση στην προκαταρκτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει πως η όλη διαδικασία θα γυρίσει «μπούμερανγκ» στην κυβέρνηση, αφού όπως λένε «θα αποκαλυφθεί η πραγματική διάσταση του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας».

Επέμεναν μάλιστα από την Κουμουνδούρου για την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη στο ρεπορτάζ της Ελβετικής τηλεόρασης, ο οποίος ουσιαστικά όπως λένε «παραδέχτηκε πως χρηματίζονταν πολιτικοί», σημειώνοντας πως θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρει θέση ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ικανοποίηση από την εγγραφή των μελών

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται και σήμερα στην Κρήτη και συγκεκριμένα θα επισκεφτεί τα Σελλιά, το Πέραμα, όπου θα συζητήσει με τους πολίτες σε ανοιχτή εκδήλωση και το Ρέθυμνο.

Το βράδυ στις 19.00 στην Πλατεία Σοχώρας στο κέντρο της παλαιάς Πόλης του Ρεθύμνου θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Η πορεία της εγγραφής μελών μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας εξελίσσεται ομαλά και ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αφού περίπου 10.000 νέα μέλη έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο κόμμα μέχρι τώρα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider