Επιστρέφει στην Ελλάδα η «μαμά» AIG μετά την ΕΧΙΝ  

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστρέφει στην Ελλάδα η «μαμά» AIG μετά την ΕΧΙΝ  

Την επιστροφή του στην Ελλάδα ως κάτοχο πλέον του 100% της AIG Ελλάδας ανακοίνωσε και επίσημα ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος AIG. Όλοι περιμέναν πως απλά η αμερικανική ασφαλιστική θα εξαγόραζε το ποσοστό 50,1% που κατέχει η ΕΧΙΝ στην AIG Ελλάς ΑΕ, αλλά τελικά προχώρησε σε συμφωνία για την απόκτηση του 100%.

Αυτό σημαίνει πως από την εταιρεία δεν αποχωρεί μόνο η ΕΧΙΝ του Ματ Φέρφιλντ που αντιμετωπίζει προβλήματα μετά από τις διαφωνίες που είχε με τους ελληνοαμερικάνους χρηματοδότες Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνη, τα οποία οδήγησαν και στο φιάσκο της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Επιπλέον, καμία μετοχική σχέση δεν θα έχει και η Κανελλόπουλος – Αδαμαντιάδης που ήταν μέχρι το 2016 εταίροι της AIG στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο Παύλος Κανελλόπουλος που θα διατηρήσει την ιδιότητα του συμβούλου προς τη νέα διοίκηση της AIG Greece.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η απόκτηση του 100% AIG Ελλάδας από την AIG αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου, τελώντας υπό την έγκριση της αρμόδιας εποπτικής Αρχής.

«Η απόκτηση από την AIG του συνόλου των μετοχών της AIG Greece θα είναι αναμφισβήτητα προς όφελος των πελατών και των συνεργατών της, στους οποίους θα εξακολουθήσει να προσφέρει πρόσβαση σε ένα ευρύτατο φάσμα ασφαλιστικών λύσεων, τόσο σε επίπεδο ατομικών ασφαλίσεων όσο και επιχειρηματικών, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα των υπηρεσιών της», αναφέρει ο Giuseppe Zorgno, διευθύνων σύμβουλος της AIG Hellas σε μήνυμά του προς τους συνεργάτες της εταιρείας.

Η αποχώρηση της ΕΧΙΝ από την AIG Ελλάδας κλείνει όπως φαίνεται οριστικά και άδοξα τον κύκλο της εταιρείας που είχε παρουσιαστεί στην χώρα μας με πρόθεση να αλλάξει την ασφαλιστική αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider