Σελόντα: Αυτές είναι οι ιχθυοτροφικές μονάδες που πωλούνται

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σελόντα: Αυτές είναι οι ιχθυοτροφικές μονάδες που πωλούνται
Στην ανακοίνωση της Σελόντα επισημαίνεται ότι η Andromeda Seafood S.L. προέβη στην υπογραφή των συμφωνιών με τις εταιρείες, Μπιτσάκος Α.Ε και Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς Α.Ε.

Στοιχεία σχετικά με τις ιχθυοτροφικές μονάδες που πωλούνται από την Andromeda σε Μπιτσάκος Α.Ε και Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιά, δίνει στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή της η Σελόντα.

Υπενθυμίζεται ότι η εκποίηση γίνεται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων προς τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) για να ολοκληρωθεί η πώληση των δύο εταιρειών, Νηρεύς και Σελόντα, στο σχήμα Amerra – Mubadala.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Σελόντα, «η Andromeda Seafood S.L. προέβη στην υπογραφή των παρακάτω δύο συμφωνιών:

(α) Η πρώτη συμφωνία υπεγράφη με την εταιρεία Μπιτσάκος Α.Ε., τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς των εταιρειών Νηρεύς και Σελόντα και προβλέπει την πώληση των εξής εγκαταστάσεων:

Εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας Νηρεύς στις τοποθεσίες: :….[αναφέρονται οι οικείες τοποθεσίες]

Εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας Σελόντα στις τοποθεσίες:

Φάρμες: Άγιος Σεραφείμ (νομός Φθιώτιδος - 2 τοποθεσίες), Τάπιες (νομός Φθιώτιδος), Ακρωτήρι Δενδρούλια (Λάρυμνα, νομός Φθιώτιδος), Λαγονήσι (Λάρυμνα, νομός Φθιώτιδος), Δροσί (Ρόδος), Νήσος Μάκρη (Ρόδος)

Εκκολαπτήρια: Λάρυμνα (νομός Φθιώτιδος), Τάπιες (νομός Φθιώτιδος)

Συσκευαστήρια: Άγιος Σεραφείμ (νομός Φθιώτιδος), Νίμος (Ρόδος)

Οι παραπάνω εγκαταστάσεις έχουν παραγωγική δυναμικότητα άνω των 10,000 τόνων μεσογειακών ειδών ετησίως συμπεριλαμβανομένων και συσκευαστηρίων ιδίας δυναμικότητας καθώς και παραγωγική δυναμικότητα άνω των 50 εκατομμυρίων τεμαχίων γόνου ετησίως. Περαιτέρω σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού συμφωνήθηκε η πώληση τροφών από τις εταιρείες Νηρεύς και Σελόντα προς την εταιρεία Μπιτσάκος Α.Ε. για περίοδο δύο ετών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, καθώς και η παροχή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη συγκεκριμένων γεννητόρων για περίοδο έξι μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

(β) Η δεύτερη συμφωνία υπεγράφη με την εταιρεία Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς Α.Ε. και τελεί υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με την εταιρία Μπιτσάκος Α.Ε.. Στην εν λόγω σύμβαση τα μέρη έχουν συμφωνήσει την πώληση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της Σελόντα στις τοποθεσίες Ακρωτήρι Τράχηλος, Όρμος Σπηλιά και Όρμος Χρυσαϊτη στον Κορινθιακό κόλπο, ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας 1,000 τόνων ετησίως περίπου .

Θα θέλαμε να τονίσουμε και πάλι ότι η συμφωνία με την εταιρεία Μπιτσάκος Α.Ε. τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία έγκριση αφορά στην καταλληλόλητα του υποψήφιου αγοραστή καθώς και των όρων της ανωτέρω συναλλαγής».

Η εταιρεία παράλληλα επισημαίνει τα εξής:

«Η αδειοδοτημένη παραγωγική δυναμικότητα στα υπό πώληση ιχθυοτροφεία ανέρχεται σε 7.758 τόνους αντίστοιχα η εκτιμώμενη παραγωγική δυναμικότητα βάση των στοιχείων του 2019 ανέρχεται σε περίπου 6.295 τόνους έναντι 29.800 τόνων στο σύνολο των ιχθυοτροφείων της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ.

Η αδειοδοτημένη παραγωγική δυναμικότητα των υπο πώληση ιχθυογεννητικών σταθμών "ΛΑΡΥΜΝΑΣ & ΤΑΠΙΕΣ" ανέρχεται σε 65 εκ. τεμάχια και αντίστοιχα η εκτιμώμενη παραγωγική δυναμικότητα βάση των στοιχείων του 2019 ανέρχεται σε περίπου 60 εκ τεμάχια έναντι περίπου 140 εκ τεμαχίων στο σύνολο της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ.

Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2018 ο Κύκλος Εργασιών των υπό πώληση ιχθυοτροφείων ανέρχεται σε 34,6 εκ ευρώ έναντι συνολικών πωλήσεων 161 εκ ευρώ της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ. Το λειτουργικό EBITDA (προ της επίδρασης των βιολογικών στοιχείων σε εύλογη αξία) ανέρχεται σε -0,8 εκ. ευρώ έναντι -3,6 εκ ευρώ του συνολικού λειτουργικού EBITDA της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ. Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2018, η εύλογη αξία των βιολογικών αποθεμάτων των υπό πώληση ιχθυοτροφείων και του ιχθυογεννητικών σταθμών "ΛΑΡΥΜΝΑΣ & ΤΑΠΙΕΣ" ανέρχεται σε 25,9 εκ ευρώ έναντι 131 εκ ευρώ στο σύνολο της εύλογης αξίας των βιολογικών αποθεμάτων της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ. Η αναπόσβεστη αξία των παγίων των υπό πώληση ιχθυοτροφείων και των ιχθυογεννητικών σταθμών "ΛΑΡΥΜΝΑΣ & ΤΑΠΙΕΣ" στις 30/6/2019 ανέρχεται σε 8,8 εκ ευρώ.

Όσον αφορά στην επίδραση των οικονομικών στοιχείων της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ του τιμήματος των υπό πώληση ιχθυοτροφείων και των ιχθυογεννητικών σταθμών "ΛΑΡΥΜΝΑ ΤΑΠΙΕΣ" δεν μπορεί να εκτιμηθεί καθώς η εταιρεία δεν έχει την σχετική ενημέρωση».

Η Σελόντα υπενθυμίζει τέλος ότι «δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος στις ως άνω αναφερόμενες συμφωνίες και ότι, εφόσον της κοινοποιηθούν περαιτέρω πληροφορίες, θα προβεί στην προβλεπόμενη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider