Insider Trading: Τι μάθαμε για τη διαδοχή Στουρνάρα, το Ελληνικό και τα σούπερ μάρκετ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τη διαδοχή Στουρνάρα, το Ελληνικό και τα σούπερ μάρκετ
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι συμβαίνει με τη διαδοχή Στουρνάρα, τι ισχύει με τη συμμετοχή Κούτρα στο Ελληνικό και γιατί κάνουν ταμείο τα σούπερ μάρκετ.

Οι «διάδοχοι» του Στουρνάρα

Μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα «κλειδώσει» όπως μαθαίνω η θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, οπότε τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες είναι μέχρι στιγμής μόνο σενάρια. Όπως μου λένε πάντως, η υπόθεση έχει ενδιαφέρον, καθώς για τη θέση φέρονται να ενδιαφέρονται νυν τραπεζίτες, πρώην και νυν πολιτικοί σε υψηλές θέσεις της οικονομίας ενώ «μπαλαντέρ» παραμένει ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας που θα μπορούσε να είναι και ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση. Πάντως, ένας από τους φερόμενους υποψηφίους, ο κ. Φωκίωνας Καραβίας μαθαίνω ότι ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται για τη θέση.

Ο Κούτρας και το Ελληνικό

Και μαζί και χώρια δεν γίνεται, αλλά όπως μαθαίνω στην περίπτωση του κ. Δημήτρη Κούτρα της Intrakat τα πράγματα είναι περίεργα. Και αυτό γιατί την προηγούμενη Παρασκευή σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι «Είμαστε μαζί με την Hard Rock International» για την υπόθεση του Ελληνικού. Εντούτοις, σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Hard Rock ξεκαθάρισε ότι «υπέβαλε την προσφορά της μόνη της, ως Εταιρεία που βασίζεται αποκλειστικά στη δική της ικανότητα να σχεδιάσει, να κατασκευάσει, να λειτουργήσει και να χρηματοδοτήσει το έργο». Όπως μου λένε, είτε υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε, είτε –το πιθανότερο- κάποιος λογάριασε κυριολεκτικά χωρίς τον ξενοδόχο.

Κάνουν ταμείο τα σούπερ μάρκετ

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται η τρέχουσα περίοδος για τα σούπερ μάρκετ, που πρόσφατα ανακοίνωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018. Όπως μου λένε, μπορεί οι τζίροι να είναι εντυπωσιακοί, όμως τα λεφτά που έμειναν στο ταμείο είναι λίγα και προκαλούν σκέψεις για μελλοντικές κινήσεις και συνεργασίες. Έτσι, όπως μαθαίνω, ήδη κυκλοφορούν στην αγορά νέα σενάρια «γάμων» με σκοπό στο τέλος της ημέρας το ταμείο να γεμίσει…

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider