To αεροδρόμιο στο Καστέλι και ο σκόπελος των αρχαίων 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To αεροδρόμιο στο Καστέλι και ο σκόπελος των αρχαίων 
Ο “Insider” αποκαλύπτει τον προβληματισμό για την ύπαρξη αρχαίων στο χώρο που θα κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης. 

Κλίμα ευφορίας επικρατούσε το Σάββατο στην τελετή θεμελίωσης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης από τον πρωθυπουργό. Όμως αρκετά αρμόδια στελέχη ήταν σκεπτικά. Και αυτό γιατί ξεκινά να μετρά το ρολόι των 60 μηνών ή 5 ετών για την κατασκευή του νέου αερολιμένα.

Όπως μου είπαν, ο πρώτος σκόπελος που θα πρέπει να ξεπεραστεί είναι αυτός της αρχαιολογίας. «Τώρα είναι η ώρα της αρχαιολογικής υπηρεσίας», μου τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών λέγοντας παράλληλα ότι η υπηρεσία της Κρήτης δεν έχει και το… καλύτερο προηγούμενο έχοντας εξαντλήσει σε άλλες περιπτώσεις τις δυνατότητες που έχει. Οι αρχαιολογικές τομές θα ξεκινήσουν άμεσα και αν βρεθούν αρχαία στην έκταση το έργο θα καθυστερήσει σίγουρα.

Το κρίσιμο σημείο του αεροδρομίου

Το ζήτημα μου εξήγησε το ίδιο στέλεχος είναι ότι η Κρήτη είναι γεμάτη αρχαία. Ήδη έχουν βρεθεί κάποια, ευτυχώς στην άκρη της έκτασης που έχει χωροθετηθεί το αεροδρόμιο. Το μεγάλο πρόβλημα μου είπαν αρμόδιες πηγές είναι τι θα γίνει αν βρεθούν αρχαία σημαντικής αξίας εκεί που έχει προβλεφθεί ο αεροδιάδρομος των 3.200 μέτρων. «Όλα τα άλλα αλλάζουν, ο διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης όχι και τόσο εύκολα», δήλωσε εμφανώς προβληματισμένος το στέλεχος του υπουργείου.

Πάντως, όλοι είναι αισιόδοξοι για την τελική έκβαση του έργου. «Το αεροδρόμιο τελικά θα προχωρήσει αλλά κανείς βέβαια δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις», μου είπε με νόημα το ανώτερο στέλεχος του υπουργείου.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider