Αν και η Microsoft, έχει αφιερώσει σχεδόν όλη την ενέργεια της στο επόμενης γενιάς Xbox, η τωρινή γενιά ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ακόμη μία φορά αφού θα «εμπλουτιστεί» με μία τουλάχιστον ακόμη έκδοση του Xbox.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thurrott, η Microsoft σχεδιάζει νέα “configurations” για το Xbox One μέσα στο 2019, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και μία έκδοση χωρίς disc drive. Η απουσία του χαρακτηριστικού θα μειώσει το κόστος της κονσόλας για όσους βρίσκουν… απαρχαιωμένα τα φυσικά αντίτυπα των παιχνιδιών και δεν παρακολουθούν ταινίες σε Blu-Ray κατά περίπου $100 (σε αυτό θα συνεισφέρει και η μείωση του κόστους παραγωγής γενικότερα της κονσόλας).

Όσοι έχουν φυσικά αντίτυπα παιχνιδιών (που δεν τα χρειάζονται ή δεν τα θέλουν ενδεχομένως) θα μπορούν να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα για να ανταλλάξουν το «δισκάκι» με κωδικό download, χάρη σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής “disc-to-digital” που πρόκειται να ξεκινήσει η εταιρεία. 

Όπως αναφέραμε, η disc-free έκδοση του Xbox One δεν θα είναι η μοναδική που θα λανσάρει η Microsoft του χρόνου, αφού ετοιμάζει και μία επανασχεδιασμένη έκδοση του Xbox One S που θα είναι οικονομικότερη στην κατασκευή της αν και θα συμπεριλαμβάνεται στον εξοπλισμό της το disc drive.

Engadget