Η Google συνεχίζει να εμπλουτίζει τα Google Maps με νέες δυνατότητες, με την τελευταία να απευθύνεται σε όσους δεν επιθυμούν να περιμένουν σε ουρές εστιατορίων προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Συγκεκριμένα με την έκδοση 4.47, τα Google Maps για iOS και Android, αναφέρουν το μέσο όρο αναμονής σε περισσότερα από 1 εκατομμύρια εστιατόρια ανά τον κόσμο όπως από τη Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι, το Λος Άντζελες, τη Μόσχα, τη Βαρκελώνη, τη Βουδαπέστη κ.α ενώ δεν περιλαμβάνεται σ' αυτές η Αθήνα. Η εφαρμογή εμφανίζει το χρόνο αναμονής ανά ώρα και δίνει στον χρήστη μια πρόβλεψη για το πόσο θα πρέπει να περιμένει να εξυπηρετηθεί σε ένα εστιατόριο καθώς και το πότε είναι οι ώρες που αυτό έχει τον περισσότερο κόσμο έτσι ώστε να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός ειδικά στην περίπτωση που η δυνατότητα κράτησης δεν είναι εφικτή.

Άλλα χαρακτηριστικά της αναβάθμισης που αποκτούν οι χρήστες iPhone μετά από αυτούς του Android είναι η εύκολη αναζήτηση αξιολογήσεων ενός εστιατορίου, καθώς και καλύτερες πληροφορίες που αφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε ότι αφορά τη δυνατότητα εμφάνισης του χρόνου αναμονής σε ένα εστιατόριο, η Google αναφέρει ότι θα υποστηρίξει σταδιακά περισσότερες πόλεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Engadget