Σύμφωνα με Κορεάτικα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Αντιπρόεδρος της Samsung, Jay Lee επιθυμεί να «συγχωνεύσει» τη σειρά Galaxy S με τη σειρά Galaxy Note που φέρει το S-Pen. Και από ότι φαίνεται, υπάρχει κάποια λογική πίσω από αυτή την ιδέα.

Έτσι, οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν «αρπάξει» μεγάλο κομμάτι του μεριδίου της Samsung στα «low-end» και «mid-range» τμήματα της αγοράς, ενώ οι χρήστες που αναζητούν να αποκτήσουν κάποια ναυαρχίδα το σκέφτονται δύο φορές λόγω των διαρκώς αυξανόμενων τιμών. Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος των φίλων της Samsung φαίνεται να μην βρίσκει κάποιο σοβαρό λόγο για να αναβαθμίσει στο Note 8 από το S8+. Επιπλέον, κάτι τέτοιο φαίνεται να έρχεται σε συνάρτηση με τις φήμες που κυκλοφόρησαν τελευταία και που ήθελαν τη Samsung να κυκλοφορεί όχι δύο, αλλά τρεις συσκευές Galaxy S και με το «Plus» μοντέλο να διαθέτει την μεγαλύτερης διαγωνίου οθόνη.

Οπότε αν ακολουθήσει την ιδέα του Αντιπροέδρου της, Jay Lee, η Samsung πρόκειται να ανακοινώσει το S10+ με υποδοχή για το… S Pen που θα απευθύνεται στο “business” κομμάτι της αγοράς και στους χρήστες του “Note”, ενώ όσοι χρήστες επιθυμούν την κλασική εμπειρία Galaxy S θα επενδύσουν στο απλό Galaxy S10. Όσοι από την άλλη δεν επιθυμούν να επενδύσουν τόσα χρήματα, θα επιλέξουν το «οικονομικό» S10.

Η συγκεκριμένη απόφαση/ κατεύθυνση θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων και χρημάτων πάνω στην ανάπτυξη, στον σχεδιασμό και στην παραγωγή. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο η Samsung «ανοίγει» τον δρόμο για την είσοδο στην αγορά του Galaxy X με την εύκαμπτη οθόνη, που αναμένεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της αγοράς, ως η πλέον “premium” προσφορά της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

GSMArena