Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ψυχικής Υποστήριξης με ψυχικές διαταραχές του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας


Τα εγκαίνια του Κέντρου Υποστήριξης με ψυχικές διαταραχές του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας στην πόλη της Βέροιας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018.

Το Κέντρο αρχίζει τη λειτουργία του τη Δευτέρα (10/12) και πρόκειται για έργο που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Πλήθος κόσμου, μελών, φίλων και εθελοντών παραβρέθηκε στα εγκαίνια, μεταξύ των οποίων  οι βουλευτές  Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Νίκος Τσιούντας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Σοφιανίδης, και Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία Ελένη Καπασακάλη, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Λάζαρος Χατζηϊωαννίδης, ο Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. «ΔΕΣΜΟΣ» Ημαθίας Ηλίας Γραμματικόπουλος, εκπρόσωποι πολλών τοπικών φορέων κ.α. 
Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Σαββίδης, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες και τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας αναφέρθηκε στην τετράχρονη λειτουργία του Συλλόγου, στους σκοπούς και τους στόχους του Κέντρου Υποστήριξης, τις προσφερόμενες υπηρεσίες που θα παρέχει και ευχαρίστησε όλους όσους εθελοντικά συμμετείχαν αυτά τα χρόνια στη Στέγη Δημιουργίας του. Τόνισε το μεγάλο πρόβλημα της ψυχικής υγείας που συνεχώς αυξάνεται και τη συμβολή όλων στην αντιμετώπισή του, καθώς και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας.

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδης έκανε τα εγκαίνια του Κέντρου και αναφέρθηκε στην προσφορά του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας όλα αυτά τα χρόνια και την αναγνώρισή του από τη Δημοτική Αρχή.

Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι μίλησαν για τη σπουδαιότητα του έργου αυτού και την αναγκαιότητα της συνέχισής του μετά τη λήξη του Προγράμματος σε δύο χρόνια.


Τέλος τιμήθηκε από τον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας για τη σημαντική του συμβολή και προσφορά στο Σύλλογο ο κ. Γεράσιμος Καλλιγάς.

Οι καλεσμένοι κεράστηκαν από τον πλούσιο μπουφέ και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά με τις υπέροχες δημιουργίες των εθελοντριών του Συλλόγου., η οποία θα λειτουργεί καθημερινά στο χώρο της Στέγης Δημιουργίας και του Κέντρου.

Το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές θα λειτουργεί τις καθημερινές από  10 έως 13.30 και από  16.30 έως 21.00, τηλ. 2331400426.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο