Συνεχίστηκαν οι "Δημόσιοι Διάλογοι" του Κ. Βοργιαζίδη σε Συκιά, Παλατίτσια, Ν. Νικομήδεια, Πατρίδα, Αγ. Γεώργιο και Ριζώματα


Συνεχίστηκαν την περασμένη εβδομάδα οι δημόσιοι διάλογοι σε κοινότητες του Δήμου Βέροιας του Δημάρχου και εκ Νέου υποψήφιου Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη,  μαζί με συνεργάτες και υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της παράταξης "Δράση με Γνώση". 

Στην Συκιά και στα Παλατίτσια


Ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης συνέχισε το πρόγραμμα των «Δημοσίων Διαλόγων» του συνδυασμού του «Δράση με Γνώση», στη Συκιά και τα Παλατίτσια της Δ.Ε. Βεργίνας  το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαΐου 2019, μαζί με συνεργάτες και υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της παράταξής του. 

Κατά τη διαδικασία του Δημόσιου Διαλόγου που έλαβε χώρα με τους κατοίκους των δυο περιοχών, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ως αποτέλεσμα της χρηστής οικονομικής διαχείρισης των τελευταίων ετών, από το 2020 ο Δήμος Βέροιας θα είναι σε θέση να επενδύσει σε τοπικά έργα επιπλέον 800.000 ευρώ ετησίως, που σήμερα δίνονται ως δόση δανείου. «Το 2019 εξοφλούμαι το μεγάλο δάνειο και από το 2020 η ετήσια δόση δανείων μας θα μειωθεί από το 1 εκατομμύριο ευρώ, στις 200 χιλιάδες» εξήγησε ο κ. Βοργιαζίδης.
Στην Συκιά, οι κάτοικοι έθεσαν ζητήματα καθημερινότητας όπως την αποκατάσταση του δρόμου που συνδέει το χωριό με τα Παλατίτσια και παρεμβάσεις σε ζητήματα ύδρευσης και άρδευσης με το Δήμαρχο να υπογραμμίζει ότι στο σχεδιασμό του συνδυασμού του για τη νέα τετραετία περιλαμβάνονται πολλές από τις παρεμβάσεις που προτάθηκαν από τους κατοίκους αφού πλέον υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριληφθούν ακόμη περισσότερα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.  


Στα Παλατίτσια, ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε τους κατοίκους γύρω από την πρόταση που έχει κατατεθεί από τη Διοίκησή του στο Δήμο Βέροιας για το έργο αποχέτευσης «Παλατιτσίων – Βεργίνας», συνολικού προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου μέσα από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Μάλιστα, όπως σημείωσε τους επόμενους μήνες αναμένεται η οριστική έγκριση του έργου που η υλοποίηση του θα ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Δ.Ε. Βεργίνας.

Στη Ν. Νικομήδεια - Κ. Βοργιαζίδης

«Κρατήσαμε το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών ψηλά»


Στη Νέα Νικομήδεια βρέθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2019, ο Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης, πραγματοποιώντας «Δημόσιο Διάλογο» με κατοίκους της περιοχής στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού, παρουσία υποψηφίων τοπικών και δημοτικών συμβούλων της παράταξης του. 
Στη συζήτηση που έλαβε χώρα, ο Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη διοίκησή του στον αγροτικό τομέα. «Ο Δήμος δεν ασκεί αγροτική πολιτική αλλά όταν του δίνονται τα εργαλεία, βοηθάει σημαντικά. Εμείς για μια διετία κρατήσαμε το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών ψηλά. Κρατήσαμε στα 25-26 λεπτά τα ροδάκινα που ήταν να πάνε για χυμό όταν η ζήτηση από τη βιομηχανία ήταν στα 4-5 λεπτά» σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης, αναφερόμενος στις ποσότητες που απορροφήθηκαν και μοιράστηκαν στους πολίτες τα προηγούμενα χρόνια μέσα από την αξιοποίηση των κανονισμών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε από το ρωσικό εμπάργκο. 


Αναφορικά με τις παρεμβάσεις του Δήμου στη Νέα Νικομήδεια, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί μέσα από το πρόγραμμα LEADER για να γίνουν εργασίες στο πολιτιστικό κέντρο για τη δημιουργία «Εκθετηρίου Τοπικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων και πρόσθεσε ότι πρόκειται επίσης να ασφαλτοστρωθεί και ένας αγροτικός δρόμος μέσα από χρηματοδότηση που αναμένεται σύντομα να εγκριθεί για έργα αγροτικής οδοποιίας σε Μακροχώρι και Ν. Νικομήδεια. 

Επίσης, σημείωσε ότι την περίοδο που πέρασε δεν προχώρησε η ανάδειξη του Νεολιθικού Οικισμού γιατί δεν ήταν στις προτεραιότητες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Παρόλο αυτά, τόνισε στο σχεδιασμό του συνδυασμού του για τη νέα τετραετία υπάρχει πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση μελέτης για την αξιοποίηση του οικισμού, πρωτοβουλία που ενδέχεται να πυροδοτήσει ευρύτερες εξελίξεις στο ζήτημα. 

Από την πλευρά των κατοίκων τέθηκε το θέμα της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου και ενέργειες προς το Υπουργείο Πολιτισμού για να επισκευαστεί το τοξωτό γεφύρι του χωριού, με το Δήμαρχο να απαντάει ότι πρόθεση του συνδυασμού του είναι η ωρίμανση μελετών και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τη σταδιακή κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε όλες τις τοπικές κοινότητες που έχουν ανάγκη, στόχος που όπως υπογράμμισε είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του προγράμματός του για τη νέα δημοτική περίοδο.  


Στην Πατρίδα και τον Αγ. Γεώργιο


«Έχουμε ήδη εξασφαλίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για το Δήμο Βέροιας. Συνεχίζουμε να κυνηγάμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που βγαίνουν»


«Δημόσιο διάλογο» με κατοίκους της Πατρίδας και του Αγίου Γεωργίου πραγματοποίησε, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης, παρουσία συνεργατών και υποψηφίων του συνδυασμού του «Δράση με Γνώση». Ο κ. Βοργιαζίδης στάθηκε ιδιαίτερα στις χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε ο Δήμος τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι το ύψος τους ξεπέρασε τα 19 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε ότι έχουν υποβληθεί προτάσεις και αναμένονται εγκρίσεις για άλλα τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν έργα που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές αλλά και το αστικό τοπίο σε πολλά σημεία του Δήμου Βέροιας.

«Δυο χρόνια μείναμε χωρίς χρηματοδότηση επειδή ήταν το μεταβατικό στάδιο από τη μια προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ στην άλλη. Τα χρήματα που παίρνουμε ως τακτική επιχορήγηση από την πολιτεία είναι λίγα και είναι μειωμένα σε σχέση με το 2010 κατά 60%. Από  τα 19 εκατομμύρια που εξασφαλίσαμε σε χρηματοδοτήσεις για συγκεκριμένα έργα, τα 17 τα εξασφαλίσαμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Επίσης υποβάλαμε και νέες προτάσεις έργων που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια και αναμένουμε το επόμενο διάστημα την έγκρισή τους. Όλα αυτά τα χρήματα θα πέσουν στο Δήμο Βέροιας το επόμενο διάστημα. Δεν σταματάμε εδώ. Κυνηγάμε όλα τα προγράμματα που βγαίνουν» τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης.


Στην Πατρίδα, τον λόγο πήρε επίσης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε: «Νοικοκυρέψαμε το χωριό. Ξέρουμε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα αλλά έχουν γίνει πολλά πράγματα μέχρι σήμερα». «Τακτοποιήσαμε όλες μας τις υποχρεώσεις χωρίς να πάρουμε επιπλέον δάνεια» σχολίασε ο Δήμαρχος.

Στον Άγιο Γεώργιο, ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έχει υποβληθεί πρόταση για κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, και αναμένεται σύντομα η έγκρισή της. Παράλληλα, τόνισε ότι έχει υπογραφεί σύμβαση με εργολάβο για εργασίες βελτίωσης του δικτύου αγροτικών δρόμων ενώ από το πρόγραμμα Leader υπογράμμισε ότι έχουν εξασφαλιστεί χρήματα για κατασκευή μεταλλικής κερκίδας στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Επίσης, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι εντάχθηκαν σε πρόγραμμα παρεμβάσεις στον παιδικό σταθμό ύψους 50.000 ευρώ και ότι εκπονείται μελέτη για επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου.


Στα Ριζώματα


Στα Ριζώματα της Δ.Ε. Μακεδονίδας βρέθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου 2019,  ο Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης, συνοδευόμενος από συνεργάτες και υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της παράταξής του. Εκεί, πραγματοποίησε «Δημόσιο Διάλογο» με κατοίκους της περιοχής στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ριζωμάτων και τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η αγροτική οδοποιία και η ύδρευση.
Οι κάτοικοι των Ριζωμάτων έθεσαν προς το Δήμαρχο την ανάγκη παρεμβάσεων σε αγροτικούς δρόμους που έχουν προβλήματα και στην υδατοδεξαμενή ύδρευσης ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητά της.
Από την πλευρά του, ο κ. Βοργιαζίδης απάντησε πως πρόσφατα ολοκληρώθηκε το πιο μεγάλο έργο οδοποιίας που έγινε τα τελευταία χρόνια, αναφερόμενος στο έργο «Αγροτικής Οδοποιίας Ριζωμάτων», ύψους 608.000 ευρώ, ενώ έγιναν βελτιώσεις στα αντλιοστάσια των αρδευτικών δικτύων της περιοχής, απόδειξη ότι η διοίκησή του υποστήριξε έμπρακτα την τοπική αγροτική παραγωγή. Παράλληλα, τόνισε ότι στο πρόγραμμα του συνδυασμού του για την περίοδο 2019-2023 η βελτίωση του δικτύου αγροτικών δρόμων στις ορεινές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βέροιας αποτελεί προτεραιότητα. 

#συνεχίζουμε_μαζί_μπροστά

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο