Βέροια: "Επί ποδός" οι υγειονομικές αρχές για τα 6 κρούσματα και την αναμονή νέων αποτελεσμάτων


"Συναγερμός" έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Ημαθίας μετά τα 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα που διαπιστώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (12 Ιουλίου 2020). 

Όλοι οι ασθενείς είναι κάτοικοι Βέροιας. Οι δύο ηλικιωμένοι (άνδρας 90 ετών και γυναίκα 72 ετών), μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για τα κρούσματα στους 4 ανήλικους, εκ των οποίων οι τρεις είναι από το ίδιο περιβάλλον και μάλιστα από ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, που διαμένει στη Βέροια. 

Το περιστατικό με τον τέταρτο ανήλικο, ο οποίος βρισκόταν σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική επίσης προκαλεί γενικότερη ανησυχία, λόγω του φόβου εξάπλωσης του ιού σε μεγάλο αριθμό παιδιών και συνοδών από διάφορες περιοχές της χώρας. 

Από την άλλη, ειδική μέριμνα έχει ληφθεί και για το υγειονομικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί.

Οι επίσημες ανακοινώσεις και τα όποια νεότερα σχετικά με τα συγκεκριμένα ή και νέα κρούσματα θα υπάρξουν το απόγευμα κατά την επίσημη ενημέρωση του Υπ. Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι μπορεί τα στοιχεία να είναι γνωστά στις υγειονομικές αρχές, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίησή τους, για ευνόητους λόγους. Φυσικά, ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, εξέτασης επαφών των ασθενών κοκ.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επιδειχθεί από όλους μεγαλύτερη προσοχή και... κοινωνική αποστασιοποίηση.  

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο