Ποια ήταν η κατασκήνωση που φιλοξενούσε την κοπέλα από τη Βέροια που βγήκε θετική στον κορωνοϊό και τι αναφέρει σε ανακοινώσεις της


Στην κατασκήνωση "Skouras Camp", στην Χαλκιδική, βρισκόταν η ανήλικη από τη Βέροια που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας της κατασκήνωσης, πρόκειται για 15χρονη που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις από τις 5 Ιουλίου και στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα, με αποτέλεσμα να απομονωθεί στο ιατρείο της κατασκήνωσης και μετά από 24 ώρες ειδοποιήθηκαν οι γονείς της για να την παραλάβουν και να κάνουν εξετάσεις στο νοσοκομείο κατοικίας της, στη Βέροια, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Παράλληλα, τα παιδιά και η κοινοτάρχισσα που διέμεναν στο ίδιο σπιτάκι αποχώρησαν από την κατασκήνωση και εξετάζονται. Μάλιστα, με νεότερη ανακοίνωση της κατασκήνωσης, το αποτέλεσμα της εξέτασης που έκανε η κοινοτάρχισσα της 15χρονης ήταν αρνητικό, όπως και άλλα αποτελέσματα εξετάσεων που έγιναν έως τώρα.

Να σημειωθεί ότι ο ιός χρειάζεται έως και 14 μέρες για να επωαστεί και να εμφανιστούν συμπτώματα, για αυτό και εξετάζεται αν η κοπέλα νόσησε πριν πάει στην κατασκήνωση.

Σημειώνεται ότι η τρέχουσα κατασκηνωτική περίοδος είναι από τις 5 έως και τις 19/7, τα παιδιά άλλων ηλικιών δεν είχαν καμία επαφή με το συγκεκριμένο τμήμα.

Τέλος, να αναφερθεί ότι πέρα από την 15χρονη από τη Βέροια φιλοξενούνται και άλλα παιδιά από την Ημαθία αυτή την περίοδο στην συγκεκριμένη κατασκήνωση.

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις του Camp:

Ανακοίνωση 1η

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας.
Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.
Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.
Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.
Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.
Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.



Ανακοίνωση 2η

Αγαπητοί μας γονείς,
Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και το άγχος σας, γι'αυτό και αποφασίσαμε να σας ενημερώνουμε για κάθε νέο που προκύπτει.
Πριν από λίγο λάβαμε το αποτέλεσμα της εξέτασης που πραγματοποιήθηκε στην κοινοτάρχισσα της 15χρονης κατασκηνώτριάς μας. Το τεστ βγήκε αρνητικό. Όπως και όλες οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν έως τώρα κατόπιν σύστασης του ιατρικού επιτελείου στους γονείς των κατασκηνωτών που αποχώρησαν προληπτικά!
Σε κάθε περίπτωση, θα σας κρατήσουμε ενήμερους για κάθε πιθανή εξέλιξη.



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο