ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

Η Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων – Καματερού, αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και ειδικότερα για τις διατάξεις που αφορούν την εισαγωγή των παιδιών μας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχει να παρατηρήσει τα εξής:

Α. Η ψήφιση γίνεται Μ. Εβδομάδα και συγκεκριμένα Μ. Δευτέρα, όταν δηλαδή ξεκινούν για τις σχολικές μονάδες οι διακοπές για το Πάσχα.

Β. Μπορεί το νομοσχέδιο να είναι προς θετική κατεύθυνση , σε ότι αφορά τις αλλαγές στο λύκειο, αλλά ο διάλογος που προηγήθηκε, είναι προσχηματικός και ανεπαρκής και δεν έγινε με αυτούς που έπρεπε (γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικούς).

Γ. Άλλη μια φορά έξω , από τον διάλογο οι γονείς , αν εξαιρέσουμε , ίσως μια συνάντηση στην Δάφνη, που και αυτή έγινε για επικοινωνιακούς σκοπούς, όπως φαίνεται, αφού δεν ακολούθησαν άλλες.

Δ. Η ψήφιση του νομοσχεδίου , γίνεται λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η κυβέρνηση , δεν περιμένει, να γίνουν οι εκλογές και με καθαρή εντολή να περάσει ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο.

Ουσιαστικά δηλαδή δυναμιτίζει η ίδια , την δική της μεταρρύθμιση. Πρωτοφανές…..

Φίλοι γονείς,

Η παιδεία αποτελούσε και αποτελεί για όλες τις κυβερνήσεις , δυστυχώς ,πεδίο άσκησης ανέξοδης πολιτικής στην χώρα μας.

Αυτό όμως δημιουργεί, την τάση για πειραματισμούς με μοναδικό κόστος , αυτό που πληρώνουν τα παιδιά μας στην εκπαίδευση τους και τον ψυχισμό τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποσύρει το νομοσχέδιο και να προχωρήσει σε πλατύ διάλογο, για την εκπαίδευση και ειδικότερα για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συμμετέχουμε , με το δικό μας πλαίσιο , στην διαμαρτυρία για την απόσυρση του νομοσχεδίου, την Μ. Δευτέρα 22/4/2019 στις 18.30 στο Σύνταγμα και καλούμε τους συλλόγους μέλη μας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.

Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε όλοι , ότι μπορούμε να συζητάμε, τουλάχιστον όταν πρόκειται για τα παιδιά μας, όταν δηλαδή, πρόκειται για το μέλλον μας.