Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής στη φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Ράφτη

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής αμέσως μόλις ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική για τη φωτιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στο Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή Κάστρο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο οποίος βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στην περιοχή συντονίζοντας τις προσπάθειες, ο μηχανισμός της Περιφέρειας τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής με υδροφόρες καθώς και χωματουργικά μηχανήματα που συνέβαλαν στη διάνοιξη δρόμων.

Μαζί με τον κ. Πατούλη το συντονισμό της ομάδας Πολιτικής Προστασίας είχε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης, ενώ επιτόπου βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός.

Στην περιοχή ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς καθώς και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Κ. Αλαγιάννης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής παρέμεινε στην περιοχή μέχρι που η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκε στο σημείο των επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Δήμο Μαρκοπούλου και με το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καταφέραμε, με συντονισμένες κινήσεις να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τη φωτιά, η οποία ήταν επικίνδυνη λόγω του ισχυρού αέρα και για αυτό έγινε και προληπτική εκκένωση κατοικιών. Θα ήθελα να συγχαρώ τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια για την άμεση ανταπόκριση τους, τους αντιπεριφερειάρχες μου Βασίλη Κόκκαλη και Θανάση Αυγερινό, τον Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, τον Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, το Πυροσβεστικό σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι φορείς στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι σε έκτακτες καταστάσεις θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.