Ανησυχία σε Σπάτα & Αρτέμιδα για τον Ιό του Δυτικού Νείλου – Τρία τα κρούσματα!

Αυξάνεται στα Σπάτα και την Αρτέμιδα η ανησυχία για τον ιό του δυτικού Νείλου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος ενώ ακόμα ένα κρούσμα έχει καταγραφεί στον γειτονικό δήμο Μαρκοπούλου – Μεσογαίας.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι έκδηλη και ζητούν να γίνουν περισσότεροι ψεκασμοί στην περιοχή.

Το ποσοστό των τεσσάρων κρουσμάτων φαίνεται να είναι εξαιρετικά μεγάλο, καθώς από την αρχή της επιδημιολογικής επιτήρησης φέτος έως και σήμερα 1η Αυγούστου έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 25 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ολόκληρη την χώρα!

Πώς να προστατευθείτε από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο ΕΟΔΥ συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθ’όλη την περίοδο της κυκλοφορίας τους. Συνιστά ενδεικτικά την ένδυση με κατάλληλα ρούχα που καλύπτουν όσο γίνεται περισσότερο το σώμα (μακριά μανίκια και παντελόνια, ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα) καθώς και τη χρήση εντομοαπωθητικών σε ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα, εφόσον είναι εγκεκριμένα στη χώρα. Άλλα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ είναι τα συχνά ντους για την απομάκρυνση του ιδρώτα που προσελκύει τα κουνούπια, η χρήση κουνουπιέρας ιδίως σε παιδικά κρεβάτια, η χρήση σίτας σε πόρτες και παράθυρα σπιτιών, ανεμιστήρα ή κλιματιστικού, εντομοαπωθητικών οικιακής χρήσης και η απομάκρυνση κάθε αντικειμένου με λιμνάζον νερό όπως οι θήκες των γλαστρών κ.α.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.