Από σήμερα οι αιτήσεις μετεγγραφών για τους πυρόπληκτους φοιτητές – Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Ξεκινά από σήμερα Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, η υποβολή αιτήσεων μετεγγραφής για τους φοιτητές των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου οι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για μετεγγραφή στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του υπουργείου στο Μαρούσι.

Δικαιούχοι είναι:

– τα τέκνα θανόντων εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018

-τα τέκνα των οποίων η μόνιμη(1η) κατοικία έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει υποστεί τέτοιας έκτασης λειτουργικές ζημιές που την καθιστούν μη κατοικήσιμη, ή η επιχείρηση γονέα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, εξαιτίας του συμβάντος (πυρκαγιές 23ης και 24ης Ιουλίου 2018

– όλοι οι φοιτητές με μόνιμη κατοικία στις πυρόπληκτες περιοχές.

Συγκεκριμένα οι πυρόπληκτες περιοχές περιλαμβάνουν:

-Από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής την Δημοτική Ενότητα Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα, την Δημοτική Ενότητα Ραφήνας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, τους οικισμούς των Αγίων Αποστόλων, Πανοράματος, Αγίου Ανδρέα και Αγκώνας της Δημοτικής Ενότητας Καλάμου του Δήμου Ωρωπού.

-Από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών τον οικισμό Νταού Πεντέλης της Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης.

-Από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής την Τοπική Κοινότητα Κινέττας της Δημοτικής Ενότητας Μεγαρέων του Δήμου Μεγαρέων.

Οι παραπάνω δικαιούχοι μετεγγράφονται με αίτησή τους, εφόσον φοιτούν και δεν έχουν υπερβεί τα υποχρεωτικά εξάμηνα φοίτησης για τη λήψη πτυχίου ή εφόσον έχουν εισαχθεί το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, στην πλησιέστερη στην οικογενειακή κατοικία τους αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι., καθ΄ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες παρακαλούμε ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.minedu.gov.gr/news/38305-dt-arxizei-ayrio-i-ypovoli-aitiseon-meteggrafis-gia-osous-epligisan-kata-tis-pyrkagies-tis-23is-kai-24is-iouliou-2018

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.