Δεδομένη η επέκταση της Αττικής Οδού προς Ραφήνα!

Σε έλεγχο όλων των παραμέτρων που διέπουν τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, η οποία υπό κανονικές συνθήκες λήγει το 2024, προχωρά το υπουργείο Υποδομών και για τον λόγο αυτό καλεί τρεις εταιρείες σε διαπραγματεύσεις για την επιλογή τεχνοοικονομικού συμβούλου.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, στόχος του αρμόδιου υπουργείου, πέρα από τον έλεγχο των πεπραγμένων του σημερινού παραχωρησιούχου (κοινοπραξία των Άκτωρ Παραχωρήσεις, θυγατρική της Ελλάκτωρ,  με ποσοστό 65,7% και ΑΒΑΞ 34,2%) ώστε να βγει ο τελικός «λογαριασμός», είναι η δημοπράτηση στο άμεσο μέλλον μιας ή περισσοτέρων συμβάσεων για την εκμετάλλευση και συντήρηση της Αττικής Οδού σε συνδυασμό με την υλοποίηση των επεκτάσεών της.

Δεν έχει αποφασιστεί αν θα γίνει χωριστά η προκήρυξη της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης (συντήρηση και λειτουργία της σημερινής Αττικής Οδού) ή θα συνδυαστεί με τις επεκτάσεις που έχουν και κατασκευαστικό έργο.

Αναφορικά με τις επεκτάσεις θεωρούνται δεδομένες αυτές που θα συνδέσουν την υφιστάμενη Αττική Οδό με τη Ραφήνα και το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό, ενώ οι υπόλοιπες που κατά καιρούς έχουν συζητηθεί εξετάζονται.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.