Εκλογές: Αυτοί είναι οι κυρίαρχοι του Α΄γύρου – Ανάμεσα τους και ο Ευαγγ. Μπουρνούς!

Παμψηφεί εξελέγη για μια δεύτερη θητεία στον δήμο του Αη Στράτη η Μαρία Κακαλή, η νεότερη δήμαρχος της χώρας – και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μια από τις λίγες γυναίκες που εκλέγονται στους 329 δήμους της χώρας ή έστω διεκδικούν τη δημαρχία.

Η 32χρονη Κακαλή απέσπασε χωρίς αντίπαλο 189 ψήφους και όλες τις έδρες του νέου συμβουλίου στο ακριτικό νησί του Αιγαίου.

Με το απόλυτο 100% εξελέγη εκ νέου στους Λειψούς ο Φώτης Μάγγος, αλλά και ο Βασίλης Μαράκης στη Σίκινο.

Οι κυρίαρχοι

Ο Γιώργος Παπανικολάου στη Γλυφάδα με 78% κατέγραψε μια από τις επιβλητικότερες νίκες από τον πρώτο γύρο, αλλά δεν είναι ο μόνος και δεν είναι ο πρώτος.

Η Κρήτη ευνοεί, όπως φαίνεται, τις μεγάλες νίκες: Στις Αρχάνες του Ηρακλείου ο νυν δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης επικράτησε με 87,18%, στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου ο Γιάννης Στεφανάκης επανεξελέγη με 88,69%, στον δήμο Καντάνου-Σελίνου ο Αντώνης Περάκης επανεξελέγη με 83,75%, στον Μυλοπόταμο ο Δημήτρης Κόκκινος με 63%, στον Πλατανιά ο Ιωάννης Μαλανδράκης με 65% ενώ στον Βιάννο ο Μηνάς Σταυρακάκης κέρδισε από τον πρώτο γύρο με 60,58%.

Η Μαρία Ναδάλη στη Σίφνο επικράτησε πολύ εύκολα με 88,5%. Εύκολη η νίκη στον πρώτο γύρο και για την Κατερίνα Ιγνατιάδου, νυν δήμαρχο Σκύδρας.

Από τις άλλες ενδιαφέρουσες και αξιοσημείωτες μάχες της χθεσινής αναμέτρησης:

Στην Πάτρα ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Κώστας Πελετίδης θα διεκδικήσει την εκλογή του στον δεύτερο γύρο έναντι του Γρηγόρη Αλεξόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής. Οι επιδόσεις τους 40% και 15% αντίστοιχα.

Εύκολη η νίκη και του Αχιλέα Μπέου στον Βόλο με 57,45%.

Στον δεύτερο γύρο περνά και ο νυν δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς στη Ραφήνα με 43% έναντι 16% του Δαμιανού Φαφούτη.

Στη Μάνδρα, ο Τάκης Στάθης προηγείται με 37% έναντι 27% της Γιάννας Κριεκούκη.

Για λίγους ψήφους ο Δημήτρης Κωστούρος εξασφάλισε στον πρώτο γύρο την επανεκλογή του στο Ναύπλιο με 50,06% – εκτός και αν υπάρξει ανατροπή στο μόλις 1,5% των ψήφων που δεν έχουν ενσωματωθεί.

Την επανεκλογή του διεκδικεί ο Χρήστος Παγώνης στη Χαλκίδα αν και προηγείται στον α’ γύρο η Ελένη Βάκα από τη ΝΔ.

Από τον πρώτο γύρο εξελέγη εκ νέου ο Δημήτρης Καμπόσος στο Αργος, ο δήμαρχος που είχε προκαλέσει με τις υβριστικές αναφορές του στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη μετά την επίθεση σε βάρος του.

Στο Αργος Ορεστικό ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου επανεξελέγη με 79,46%, ενώ στην Μενεμένη ο Λάζαρος Κυρίζογλου εξασφάλισε νέα θητεία με 70,09%.

Στον δήμο των τριών Β, Βάρης-Βούλας Βουλιαγμένης, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επικράτησε εκ νέου με 72,10% και στο γειτονικό Ελληνικό ο Γιάννης Κωνσταντάτος επανεξελέγη με 68,24%.

Στο Κορωπί, ο Δημήτρης Κιούσης επανεξελέγη με 67,98% και στο Περιστέρι ο Ανδρέας Παχατουρίδης κέρδισε εύκολα με 74%.

Ο δημοφιλής και επιτυχημένος Δημήτρης Παπαστεργίου εξελέγη στα Τρίκαλα από τον πρώτο γύρο με 57%

Στο Νεστόριο ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος εξελέγη από τον πρώτο γύρο με 80,79% ενώ στην Πυλαία ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης εξελέγη εκ νέου με 70%.

Εξίσου μεγάλη και η επίδοση του Μανώλη Στεργίου στο Βελβεντό που κέρδισε με 71,55%, του Κωνσταντίνου Αλεξανδρόπουλου στη Ζαχάρω με 76,87%, του Περικλή Μίγδου στον Δήμο Καραϊσκάκη στην Αρτα με 73,77% και του Γιάννη Σεντελέ στα Βόρεια Τζουμέρκα με 63,74%.

Πηγή: Protagon.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.