Ενήλικοι στα θρανία! Η 2η ευκαιρία και τα προνόμια σε Ραφήνα-Πικέρμι

Έκτακτη συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο Ραφήνας με θέμα την αναλυτική ενημέρωση για την άμεση έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για τους δημότες που έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δωρεάν μαθήματα.

Την ενημέρωση έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου & Εντεταλμένος Σύμβουλος Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Γαβριήλ και ο Δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς.

Όπως μας είπε ο κ. Γαβριήλ που “τρέχει” το όλο πρόγραμμα, ήδη πρόκειται να δημιουργηθούν 6 τμήματα από τον Δεκέμβριο, ενώ θα δημιουργηθούν και νέα τμήματα αφού το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και για όλο το νέο έτος. Τα “μαθήματα” θα γίνουν στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ραφήνας και Πικερμίου όπως και στα ΚΑΠΗ των περιοχών. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν και θα μπορούν να κατατεθούν στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ ο αριθμός που πρέπει να έχει κάθε τμήμα είναι το μινιμουνμ 16 άτομα.

Ο κ. Γαβριήλ τόνισε επίσης ότι τα προγράμματα επελέγησαν κατόπιν συνεννόησης με διάφορους φορείς με κριτήρια ανάλογα με την περιοχή μας και υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για όλα. Αναφέρθηκε και για την επιλογή του “Επιχειρείν” όπου έγινε κατόπιν συζητήσεων με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δήμαρχος Βαγγ. Μπουρνούς ο οποίος επισήμανε πως πρέπει ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα και είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία οι δημότες να επιμορφωθούν σε ζωτικά θέματα. Όπως το θέμα της ανακύκλωσης, οι πρώτες βοήθειες που πέρσι το καλοκαίρι με την καταστροφική φωτιά ήταν κάτι το αναγκαίο και άμεσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πλέον έχουν μπει στη ζωή μας, όπως και το μπούλινγκ, ο σχολικός εκφοβισμός κλπ.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ραφήνας – Γραμματεία ΔΟΠΑΠ

Έναρξη αιτήσεων Δευτέρα 2/12/19 Ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-13:00 .

Τηλ. :2106039550 εσωτ. 2/ 2294026073

Ταχ. Διεύθυνση: Αραφηνίδων Αλών 10-12 Τ.Κ.19009 Ραφήνα

Email: [email protected]

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε ΕΔΩ την αίτηση συμμετοχής

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.