Επέλαση του χιονιά στην χώρα -Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Επέλαση του χιονιά στη βόρεια ελλάδα και τα πρώτα προβλήματα ήδη ξεκίνησαν. Με αντιολισθητικές αλυσίδες πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων σε πολλές περιοχές, ενώ πολλά σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Κλειστές είναι σήμερα οι σχολικές μονάδες στον δήμο Μετεώρων, λόγω της χιονόπτωσης, ωστόσο δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Στα «λευκά» ντύθηκαν από το η Κοζάνη, η Φλώρινα και το Αμύνταιο, όπου ο υδράργυρος έπεσε το πρωί κάτω από το μηδέν.

Με αλυσίδες η κυκλοφορία σε Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας, όπως επίσης στους επαρχιακούς δρόμους της Κοζάνης.
Το ίδιο για τους οδηγούς που κινούνται σε σημεία του ορεινού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Πυκνό χιόνι σε 3-5 Πηγάδια και Καϊμάκτσαλαν

Στην Κεντρική Μακεδονία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα των οδηγών που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας (Σέλι, “3-5 Πηγάδια”) και της Πέλλας (“Καϊμάκτσαλαν”).

Στα λευκά η Καρδίτσα

Ανοιχτοί είναι όλοι οι δρόμοι στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, μετά την έντονη χιονόπτωση, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος. Προσθέτει δε, πως το χιόνι έχει δημιουργήσει και ένα πανέμορφο τοπίο, ελκυστικό για επισκέπτες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας συνδράμει με 24 μηχανήματα στον καθαρισμό των δρόμων, ρίχνοντας αλάτι, όπου απαιτείται.

«Καθαρή» η Εγνατία

Χωρίς προβλήματα πάντως διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονές της.

Χαμηλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί πυκνή νέφωση με διαστήματα βροχοπτώσεων, ενώ η θερμοκρασία κινείται σε χαμηλά επίπεδα (4 βαθμοί Κελσίου.)

Εντονα καιρικά φαινόμενα στα Χανιά

Σε αυξημένη ετοιμότητα, ύστερα από τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, βρίσκεται το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χανίων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Χανίων, κατόπιν ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την πιθανή εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων».

Στην ίδια ανακοίνωση καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων ενώ δίνονται και οδηγίες για τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λάβουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.