Γ. Πρωτούλης: Διεκδικούμε μαζί με το λαό της Αττικής ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων

Σε δήλωσή του για τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρει τα εξής:

«Ψέμα, συκοφαντία και δόγμα “μηδενικής ανοχής” απέναντι στις δίκαιες λαϊκές αντιδράσεις επιστράτευσε, ως συνήθως, η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα τη λειτουργία του νέου σκουπιδότοπου στο Γραμματικό.

Η κ. Δούρου, εκτός του ότι για άλλη μια φορά επιστράτευσε τα ΜΑΤ, “διαβεβαίωσε” τους κατοίκους που διαμαρτύρονται ότι “δεν πρόκειται να κάνει πίσω”.

Ο λαός της Αττικής μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του. Όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από “αντιμνημονιακή” έγινε μνημονιακότερη των μνημονιακών, έτσι και η πλειοψηφία της Περιφέρειας Αττικής, που εκλέχτηκε με κεντρικό σύνθημα το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή, τώρα όχι μόνο την επεκτείνει, αλλά ετοιμάζει και νέο έγκλημα στο Γραμματικό.

Όπως κορόιδεψε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που την εμπιστεύτηκαν, έτσι κοροϊδεύει και πάλι. Βάζει μπροστά και αυτή τη δομή στο Γραμματικό από φόβο μήπως “σκάσει”, η εδώ και χρόνια υπερκορεσμένη χωματερή της Φυλής “στη βάρδιά της”, για να έχει πού να πάει τους δεκάδες χιλιάδες τόνους σκουπιδιών. Την ίδια στιγμή κρύβει ότι σχεδιάζει την περαιτέρω επέκταση της Φυλής με νέο “κύτταρο στην τρίτη φάση”.

Η μεγαλύτερη αθλιότητα, όμως, είναι η προσπάθειά της να βάλει τους κατοίκους της μιας περιοχής σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους της άλλης. Να ρίξει στους κατοίκους του Γραμματικού το φταίξιμο που κρατάει ανοιχτή την υγειονομική βόμβα της Φυλής.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” διεκδικεί εδώ και τώρα το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της Φυλής και διατρανώνει την αντίθεσή της στη μεταφορά σκουπιδιών στο Γραμματικό. Αν προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός, σε μερικά χρόνια θα έχουμε δύο “Φυλές” στην Αττική, αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με κριτήριο την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε μαζί με το λαό της Αττικής ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, με ενιαίο κρατικό φορέα, με ανακύκλωση στην πηγή, με χώρους ελεγμένους που να καθοριστούν με κριτήρια επιστημονικά, που να προστατεύουν την ποιότητα της ζωής, με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη δικαιώματα. Έχουμε επίγνωση ότι αυτός ο σχεδιασμός έρχεται σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και γι’ αυτό απορρίπτεται μετά βδελυγμίας και από την Περιφερειακή Αρχή. Όμως, είναι ο μόνος δρόμος και για την αποκατάσταση των πληγών από τις χωματερές και για φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων, που αποτελεί ζωτική ανάγκη των εργαζομένων.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Αττικής, τέλος, καταγγέλλει την κρατική – κυβερνητική ΕΡΤ που για μια ακόμα φορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων φίμωσε το συνδυασμό μας, αποκλείοντας από το ρεπορτάζ την τοποθέτησή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφιερώνοντας όλο το χρόνο στην κάλπικη και ανύπαρκτη αντιπαράθεση Δούρου – Σγουρού».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.