Γραμματικό: Καθεστώς… πολέμου στις 4 κοινότητες του Δήμου Μαραθώνα για να μην ξεκινήσει η λειτουργία του ΧΥΤΥ!

Πολεμικό κλίμα επικρατεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Μαραθώνα (Γραμματικό, Βαρνάβα, Νέα Μάκρη και Μαραθώνα) μετά τις πληροφορίες που θέλουν να επίκειται η έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΥ στο Γραμματικό.

Οι πληροφορίες αυτές «ενδυναμώθηκαν» και μετά τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Αττικής που ακολούθησαν τη συνάντηση που είχε με τα μέλη του προεδρείου του ΕΔΣΝΑ το πρωί της Τετάρτης (14/1).

Μόλις την προηγούμενη ημέρα (13/1) είχε πραγματοποιηθεί στο κοινοτικό κατάστημα Γραμματικού συνάντηση των προέδρων των τεσσάρων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Μαραθώνα κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει για την περιφρούρηση του χώρου του ΧΥΤΥ.

Μάλιστα στην ίδια συνάντηση αποφασίστηκε η ενημέρωση των συλλόγων και φορέων της κάθε κοινότητας προκειμένου να προχωρήσουν σε σχετικές γενικές συνελεύσεις από τις οποίες θα πρέπει να προκύψουν αποφάσεις και ονόματα που θα είναι διαθέσιμα προς φύλαξη στα φυλάκια τού Βαρνάβα και τού Γραμματικού.

Όπως επισημάνθηκε οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στο επόμενο δεκαήμερο, ώστε με διαμορφωμένη μια γενική εικόνα να επαναληφθεί η συνάντηση των τεσσάρων προέδρων και στη συνέχεια να οριστεί ημερομηνία ανοιχτής συγκέντρωσης και πάλι στο κοινοτικό κατάστημα του Γραμματικού.

Στη συγκέντρωση αυτή θα προσκληθεί και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας προκειμένου να ενημερώσει για τις ενέργειες του συντονιστικού οργάνου που έχει δημιουργηθεί.

Παρά πάντως το πολεμικό κλίμα που δημιουργήθηκε, ο κ. Πατούλης λίγες ώρες αργότερα έκανε σαφές ότι «το 2020 θα είναι έτος ανακύκλωσης για την Αττική και υψηλών στόχων προκειμένου να σταματήσουμε να είμαστε στα θέματα της διαχείρισης, ουραγοί στην Ευρώπη».

Πρόσθεσε δε, μεταξύ άλλων, ότι «το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα βήματα και δράσεις προς τη σχετική κατεύθυνση» για να υπογραμμίσει ότι «το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων αποτελεί εθνική υπόθεση. Οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε με συνέπεια, σοβαρότητα και υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος, στο ύψος των περιστάσεων»!

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Πατούλη έχουν δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στις περιοχές του Δήμου Μαραθώνα αφού, όπως επισημαίνουν στελέχη του δήμου, «διατρέχουμε ανά πάσα στιγμή πλέον τον κίνδυνο να δούμε φορτηγά με απόβλητα στο Γραμματικό».

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν οι χαμηλοί τόνοι που διατηρεί η διοίκηση Πατούλη όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θα αποδώσουν καρπούς όταν μάλιστα όλοι θυμούνται τις δηλώσεις του στις αρχές Νοεμβρίου του 2019 στην ομιλία του στο συνέδριο του ΤΕΕ όπου είχε κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στη λειτουργία του ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Και όλα αυτά ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα (στις 24 Οκτωβρίου) οι κ.κ. Πατούλης και Τσίρκας είχαν συναντηθεί στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής χωρίς όμως να επιτευχθεί κάποια συμφωνία πέραν αυτής ότι διαφωνούν σε όλα!

notioanatolika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.