Οι δήμοι κλείνουν παιδικές χαρές – Στο τραπέζι λουκέτο και στις λαϊκές αγορές

Ένας, ένας οι δήμοι της Αττικής αλλά και σε όλη την επικράτεια αποφασίζουν να κλείσουν τις παιδικές χαρές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την μετάδοση του κορονοϊού. Επίσης υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για να κλείσουν και οι λαϊκές αγορές.

Έκτακτα μέτρα λαμβάνουν οι δήμοι για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού ήδη Γλυφάδα, Μοσχάτο, Χαϊδάρι, Παλλήνη και Ζωγράφου έχουν κλείσει τις παιδικές τους χαρές για 15 μέρες, ενώ εξετάζεται πλέον το μέτρο να γίνει καθολικό.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για να κλείσουν και οι λαϊκές αγορές.

Κλείνουν όλες οι παιδικές χαρές και το γυμναστηριο του Δημοτικού Σταδίου Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι, μετά τη λήψη νέων μέτρων από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού:

· Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών χαρών σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Θηβαίων καθώς και το γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Θήβας (αίθουσα Χρήστος Βουδούρης) για 15 ημέρες.

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα ακόλουθα, όπως αυτά έχουν αποφασιστεί και έχουν δημοσιοποιηθεί με προηγούμενα δελτία τύπου

· Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ευθύνης του Δήμου Θηβαίων και των δημοτικών παιδικών σταθμών

· Αναστολή των υπηρεσιών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

· Αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Χειμερινού Κινηματογράφου Θήβας

· Αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Θήβας

· Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ

· Αναστολή όλων των εκδηλώσεων του Δήμου και των φορέων-οργανισμών ευθύνης του καθώς επίσης και οι ιδιωτικές που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σε δημοτικούς χώρους.

· Προληπτική απολύμανση του Δημοτικού Σταδίου Θήβας, όπως προτρέπει το Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού

· Εντατικοποίηση της καμπάνιας ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας από τον ιό και ειδικότερα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με προτροπή για περιορισμό των μετακινήσεων των ομάδων αυτών

Δήμος Ηλιουπόλης

πήρε την απόφαση να κλείσει τις 33 παιδικές χαρές του δήμου, όλα τα κλειστά και ανοιχτά γυμναστήρια, ακόμα και το κυλικείο του δημοτικού κοιμητηρίου, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Σφραγίστηκαν οι παιδικές χαρές στον Δήμο Χαλανδρίου

Το μέτρο κρίθηκε, δυστυχώς, επιβεβλημένο λόγω της συνεχιζόμενης προσέλευσης μεγάλου αριθμού γονέων,ηλικιωμένων και παιδιών” τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου:

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σφράγιση των παιδικών χαρών του δήμου Χαλανδρίου από συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας.

Το μέτρο κρίθηκε ,δυστυχώς,επιβεβλημένο λόγω της συνεχιζόμενης προσέλευσης μεγάλου αριθμού γονέων,ηλικιωμένων και παιδιών.

Ειναι απαράδεκτο να κρατιούνται κλειστά σχολεία,παιδικοί σταθμοί,βιβλιοθήκες και αθλητικοί χώροι και να υπάρχει το αδιαχώρητο σε παιδικές χαρές από παππούδες με τα εγγόνια τους.

Τα μέτρα προφύλαξης απο τον κορωνοιό,η φροντίδα για τον συνάνθρωπο και τους πιό ευάλωτους,αποτελούν ευθύνη όλων μας.

Κλείνουν όλες οι παιδικές χαρές στη Γλυφάδα

Λουκέτο στις παιδικές χαρές μπαίνει και απο τον Δήμο Γλυφάδας

Ο κορωνοϊός “κλείνει” παιδικές χαρές και γήπεδα στην Άνδρο

Στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας των παιδικών χαρών καθώς και των δημοτικών ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων από αύριο και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα των αρμόδιων υπουργείων.

Κλειστές οι Παιδικές Χαρές του Δήμου Ιλίου έως 25/3

Κλειστές θα παραμείνουν οι Παιδικές Χαρές στον Δήμο Ιλίου έως και την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο των γενικότερων οδηγιών και των έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κλείσιμο των παιδικών χαρών του Δήμου Αμφιλοχίας

Κλείνουν μέχρι τις 25 Μαρτίου και τις παιδικές χαρές στο Δήμο Αμφιλοχίας.

Στο Δήμο έχουν πάρει ήδη κάθε δυνατό μέτρο και προφύλαξη

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Κλειστές παιδικές χαρές, οικογενειακά πάρκα και αθλητικές εγκαταστάσεις

Άλιμος: Κλείνουν οι παιδικές χαρές, τα γήπεδα και τα υπαίθρια γυμναστήρια

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ανακοίνωσε πως κλείνουν οι παιδικές χαρές, τα υπαίθρια πάρκα γυμναστικής, όλα τα γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά και τέλος, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για τις πληρωμές των πολιτών στο Ταμείο του Δήμου καθώς και για την έκδοση εγγράφων.

Στο “σφράγισμα” όλων των παιδικών χαρών προχώρησε ο Δήμος Παλλήνης

Στο προσωρινό “σφράγισμα” των παιδικών χαρών προχώρησε ο Δήμος Παλλήνης, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει κατά του κορονοϊού.

Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο καθώς μετά το κλείσιμο των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, παρατηρήθηκε συγκέντρωση παιδιών και συνοδών (ενηλίκων και ηλικιωμένων) σε παιδικές χαρές.

Παρακαλούμε τους δημότες να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες καταστάσεις τις οποίες όλοι ζούμε, με υπευθυνότητα. Η προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων είναι ευθύνη όλων μας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.