Ιδιοκτήτης μάνδρας αυτοκινήτων στην Παλλήνη, ο αρχηγός του κύκλωματος που έκλεβε Ι.Χ. και τα πουλούσε ως ανταλλακτικά

Εξαρθρώθηκε από το τμήμα εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, μεγάλη συμμορία κλεφτών αυτοκινήτων που αφού τα έκλεβαν τα διέλυαν και τα τμήματά τους τα διέθεταν ως ανταλλακτικά. Όσα δεν διαλύονταν, τα διέθεταν προς πώληση με στοιχεία τρακαρισμένων οχημάτων.

Αρχηγός της συμμορίας είναι σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο 63χρονος ιδιοκτήτης μάνδρας αυτοκινήτων στην Παλλήνη ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από ένα μήνα (14/11) από τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Βρίσκεται κρατούμενος για την υπόθεση εμπορίας 380 κιλών κοκαΐνης που τα μετέφερε διαφημιστική από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία.

Στην ίδια υπόθεση έχει κατηγορηθεί και ο γιος γνωστής αστρολόγου.

Εκτός από τον 63χρονο για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία συνελήφθη και ο 37χρονος γιος του και άλλα τέσσερα άτομα.

Οι έρευνες των αστυνομικών διήρκεσαν περίπου 1,5 χρόνο και τόσο ο 63χρονος όσο και γιος του ήταν «αφανείς» ιδιοκτήτες εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία τρακαρισμένων οχημάτων και πώλησεις ανταλλακτικών και δύο γραφείων ενοικίασης οχημάτων.

Η συμμορία έκλεβε από διάφορες περιοχές της Αττικής οχήματα μεσαίου κυβισμού (1200-1600) κατά προτίμηση Opel, Ford, Hyundai, τα οποία είναι εύκολο να διατεθούν στην αγορά και όσα δεν διαλύονταν τα μετέτρεπαν σε νόμιμα αλλάζοντας τα στοιχεία τους με αριστοτεχνικό τρόπο ώστε δεν αναγνωριζόταν η αλλαγή των στοιχείων από μη ειδικούς. Για όσα δεν κατάφερναν να τα πουλήσουν για ανταλλακτικά τα έστελναν στις εταιρείες ενοικίασης ή τα πουλούσαν.

Τα μέλη της οργάνωσης που είχαν αναλάβει τη διάπραξη των κλοπών των οχημάτων, ήταν εφοδιασμένα με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό, (laptops που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων), καθώς και με παρεμβολείς σημάτων (jammer), προκειμένου να επιτυγχάνουν τον σκοπό τους στον απολύτως απαραίτητο χρόνο, ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις πιθανότητες εντοπισμού και σύλληψής τους.

Στη συνέχεια οδηγούσαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε απομονωμένα σημεία (πάρκα, ερημικούς δρόμους) προκειμένου να βεβαιωθούν πως δεν θα αντιμετωπίζονταν από τα gps που πιθανόν διέθεταν τα οχήματα. Στη συνέχεια τα πήγαιναν σε αποθήκες-συνεργεία όπου και τα διέλυαν.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν δέκα (10) έρευνες σε σπίτια, οχήματα, αποθήκες και καταστήματα σε περιοχές της Αττικής, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

σαράντα οκτώ (48) κινητήρες αυτοκινήτων, με πλαστογραφημένους – παραποιημένους αριθμούς πλαισίου,
τρία (3) Ι.Χ.Ε. οχήματα,
τρία (3) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα,
τριάντα τέσσερις (34) μονάδες ABS,
πλήθος από ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας,
ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση οχημάτων,
δύο (2) συσκευές εντοπισμού μηχανημάτων γεωγραφικού εντοπισμού (gps TRACKER ),
μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών αυτοκινήτων,
εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων,
το χρηματικό ποσό των (3.720€).

Από τη μέχρι σήμερα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ εκτιμάται η συμμετοχή τους σε δεκάδες ακόμη περιπτώσεις, λειτουργώντας με την ίδια μεθοδολογία. Η έρευνα συνεχίζεται για τη διαπίστωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης και την ταυτοποίηση των οχημάτων, ανταλλακτικών και εξαρτημάτων που κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν ξανά απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και είναι σεσημασμένοι – κατά περίπτωση – για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, απάτες, πλαστογραφίες, ναρκωτικά κ.ά.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία τους παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση.

efsyn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.