Υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Παν. Μερτύρη, ο Νεκτάριος Καλαντζής

Με δήλωσή του προς τα ΜΜΕ και τα social media πριν λίγο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παλλήνης , με το ψηφοδέλτιο του Π. Μερτύρη.

Ο κ. Νεκτάριος Καλαντζής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η υποψηφιότητά μου για τρίτη συνεχή φορά για Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Παλλήνης πηγάζει από την αγάπη μου για τον τόπο.

Την πόλη που μένω και αγαπώ.

Μοναδικό γνώμονα θέτω το συμφέρον της πόλης μου, το οποίο πάντα βάζω πάνω από το προσωπικό, κάτι που έκανα όλο αυτά τα χρόνια έμπρακτα, από το 2010 έως σήμερα, που οι δημότες του Δήμου Παλλήνης με τιμούν με την ψήφο τους και με έχουν εκλέξει δύο τετραετίες δημοτικό σύμβουλο Παλλήνης.

Με δεκάδες προτάσεις που αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τόσο για την Ανθούσα, όσο και για τον Γέρακα, την Παλλήνη και την Κάντζα. Με ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά κυρίως και λύσεων που αφορούν τα τοπικά ζητήματα, διεκδίκησα και διεκδικώ έναν καλύτερο δήμο.

Από το 2015 ως Πρόεδρος όλων των νέων αυτοδιοικητικών στην Ελλάδα, όργωσα κυριολεκτικά τη χώρα απ’ άκρη σε άκρη, με σκοπό την τοπική ανάπτυξη σε κάθε πόλη, σε κάθε περιοχή. Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης μας θα είναι αυτή που θα φέρει ανάπτυξη και μια καλύτερη επόμενη μέρα για όλους εμάς που κατοικούμε στην περιοχή.

Σήμερα, υπάρχει ανάγκη για αλλαγές, τόσο ως προς τη λειτουργία, όσο και ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αλλάξει και να ξεφύγει από το υφιστάμενο αυτοδιοικητικό μοντέλο, που αφορά περισσότερο το παρελθόν παρά το μέλλον. Ο δήμαρχος θα πρέπει να διαθέτει χαρακτηριστικά manager με σκοπό να βάζει στόχους, να θέτει προτεραιότητες, να αντλεί πόρους από νέες πηγές χρηματοδότησης, να πληρώνει το προσωπικό στην ώρα του, να έχει τον πολίτη ικανοποιημένο, αλλά και συμμέτοχο στη λειτουργία της πόλης, να χρησιμοποιεί τη βοήθεια της τεχνολογίας, τόσο για μείωση κόστους, όσο και χρόνου και να προστατεύει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, με δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας κάθε είδους (κοινωνικά ιατρεία, παντοπωλεία, φαρμακεία κλπ).

Επίσης, η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να τίθεται σε προτεραιότητα και οι όποιες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων θα πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα αυτό το σκοπό.

Είναι ανάγκη να δημιουργηθούν τοπικά στρατηγικά σχέδια για στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας με κίνητρα, που θα φέρει μακροχρόνια, έσοδα για το δήμο, αλλά και νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους.

Πιστεύω σε έναν αναβαθμισμένο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα διεκδικεί ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος και θα τις συνδυάζει με ταυτόχρονη εισροή επιπλέον πόρων από αυτές. Νέες αρμοδιότητες και νέα έσοδα, πρέπει να πάνε μαζί.

Διεκδικητικός ο ρόλος της, αλλά και αναπτυξιακός για την επόμενη ημέρα, μακριά από σκοπιμότητες συμφερόντων. Η απαγκίστρωση από τα κόμματα και ο απογαλακτισμός της θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να περάσουν πιο ενωτικά στο αύριο.

Αγαπητοί συμπολίτες του δήμου Παλλήνης,

Οι δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου 2019 αποτελούν την ευκαιρία για την Αλλαγή. Αφήνοντας πίσω το παρελθόν και δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας. Για αυτό τον λόγο, ως νέος άνθρωπος, διεκδικώ την ψήφο σας, στηρίζοντας τον Π. Μερτύρη για Δήμαρχο Παλλήνης. Σας ευχαριστώ από καρδιάς ».

*Βιογραφικό

Ο Νεκτάριος Καλαντζής γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στον Γέρακα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Hertfordshire της Μ. Βρετανίας, καθώς και Μεταπτυχιακού διπλώματος στη Ναυτιλία (Msc) από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Κατέχει άδεια Λογιστή-Φοροτεχνικού, ενώ είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.

Σήμερα εργάζεται σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία.

Υπήρξε Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών στη Ναυτιλία στο Πανεπ. Πειραιά, καθώς και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Γέρακα.

Το 2010 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος και διατέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης ως το 2014.

Έχει κάνει πλήθος παρεμβάσεων και προτάσεων στον Τύπο, αλλά και στο Δ.Σ. για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Αττική.

Από το 2014 έως σήμερα είναι επανεκλεγμένος, πρώτος σε σταυρούς από την Αντιπολίτευση, Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης.

Είναι Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Έχει ασχοληθεί με την Ιστορία του Δήμου Παλλήνης και έχει συγγράψει βιβλίο με τον τίτλο: ‘’Η Ιστορία της πόλης μου, μέσα από ιστορικές και περιπατητικές διαδρομές’’, όπου για πρώτη φορά παρουσιάζεται ολοκληρωμένη η Ιστορία της περιοχής σε Γαργηττό, Παλλήνη, Γέρακα, Ανθούσα, Κάντζα, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Το βιβλίο διανεμήθη δωρεάν σε όλα τα σχολεία της πόλης, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, καθώς και σε χιλιάδες κατοίκους.

Τέλος, ο Νεκτάριος Καλαντζής το 2015 ίδρυσε μαζί με άλλους νέους αυτοδιοικητικούς και εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλαδος (Ε.Ν.Α.), που αποτελείται από αιρετά μέλη Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων από όλες τις Περιφέρειες της Χώρας, από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Στην Ε.Ν.Α. συμμετέχουν νέοι άνθρωποι και σε ηλικία και σε ότι αφορά το χρόνο της παρουσίας τους στα κοινά, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Από τα 32 ιδρυτικά μέλη πριν τρία χρόνια, σήμερα η ΕΝΑ έχει εκατοντάδες μέλη ανα την Ελλάδα, αιρετά, μιας και δεν έχει αφήσει καμία περιφέρεια της Ελλάδος, που να μην έχει επισκεφθεί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.