“Καυτή” συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, για τη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφυγόπουλων

“Καυτή” αναμένεται να είναι σήμερα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, που έχει ως μοναδικό θέμα την Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφυγόπουλων

Αναλυτικά η πρόσκληση αναφέρει:

Καλείστε στην 4η ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ έτους 2020 του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, στο Δημοτικό Κατάστημα της Κοινότητας ΓΕΡΑΚΑ (οδ. Ιθάκης 12) στις 05 ΜΑΡΤΙΟΥ, του έτους 2020, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19:00, για να συσκεφθούμε και να συζητήσουμε επί του μοναδικού κάτωθι θέματος:

Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφυγόπουλων.

Γέρακας, 28-02–2020

Ο Πρόεδρος

Σμέρος Κωνσταντίνος

Με κοινή ανακοίνωση τους οι Κομματικές Οργανώσεις Γέρακα, Παλλήνης, Ανθούσας της ΚΟΑ του ΚΚΕ καλούν τον  λαό της περιοχής, στα σωματεία, στους φορείς, στους γονείς, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς «να υποδεχτούν στη γειτονιά μας τα κατατρεγμένα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου» και «να δείξουν από την πρώτη στιγμή έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Πέμπτη 5 Μαρτίου κουβεντιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης τη δημιουργία δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφυγόπουλων στην περιοχή Δέση του Γέρακα. Η δομή θα φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ηλικιών από 8 έως 12 χρονών. Ο αριθμός τους θα ξεκινήσει από 20 παιδιά και θα φτάσει στα 40 παιδιά το μέγιστο.

Τα προσφυγόπουλα δεν χρειάζονται ούτε την κοσμοπολίτικη φιλανθρωπία ούτε τον οίκτο. Είναι θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Κοινός ο εχθρός και κοινός ο αγώνας και η προοπτική του. Μια κοινωνία χωρίς πολέμους, προσφυγιά, ανεργία και εκμετάλλευση.

Σήμερα απαιτείται με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ, της Περιφέρειας Αττικής και της δημοτικής αρχής Παλλήνης ο καθένας από τη μεριά του να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Άμεσα να παρθούν μέτρα για:

Την άμεση έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και απαραίτητων δικαιολογητικών για την επανένωση όσων από τα προσφυγόπουλα οι γονείς βρίσκονται σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων κονδυλίων, τα οποία μέσω του υπουργείου Παιδείας θα κατευθυνθούν στην πρόσληψη προσωπικού, στη στήριξη των υποδομών και των Σχολικών Επιτροπών.

Κομβικό ζήτημα είναι η εξασφάλιση της διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας των προσφυγόπουλων. Αν το παιδί δεν συστηματοποιήσει τη γνώση της μητρικής του γλώσσας, τότε θα είναι φτωχό και στη γλώσσα της χώρας υποδοχής.

Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας να στηριχθούν παιδαγωγικά και επιστημονικά οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν ευθύνη εκπαίδευσης προσφυγόπουλων. Με σεμινάρια, έκδοση παιδαγωγικού βοηθητικού υλικού, βιβλίων. Να σταματήσει εδώ και τώρα η πάσης φύσεως ανάμειξη πρεσβειών, όπως της αμερικανικής, για την “επιμόρφωση των εκπαιδευτικών”.

Την ύπαρξη και ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων με βάση τις παραδόσεις, τον Πολιτισμό και την ιστορία του κάθε λαού. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να υλοποιούνται μέσα στο σχολείο και τις δομές, σε μουσεία, βιβλιοθήκες και χώρους Πολιτισμού.

Εξωσχολικές δραστηριότητες που θα ενισχύουν το αίσθημα της συλλογικότητας, της ασφάλειας και της αλληλεγγύης. Αξιοποίηση του Αθλητισμού ως εργαλείου.

Μόνιμοι σταθμοί στήριξης των παιδιών μέσα στο χώρο, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, που θα αναλάβουν τη δημιουργική απασχόληση.

Άμεσα να παρθούν όλα τα μέτρα μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας (εμβόλια, εξετάσεις κλπ.) ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών στην Εκπαίδευση.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής, τα σωματεία, τους φορείς, τους γονείς και τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να υποδεχτούν στη γειτονιά μας τα κατατρεγμένα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Να δείξουν από την πρώτη στιγμή έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο. Οι άνθρωποι του μόχθου μπορούν να δουν ότι εχθρός του ελληνικού λαού δεν είναι τα θύματα ενός απάνθρωπου συστήματος, οι ξεριζωμένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με τη στήριξη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων. Εχθρός είναι η πολιτική που από τη μια στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και από την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα-φυλακή για να προστατεύεται το “φρούριο” της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να απομονώσουν, όπως έχουν ξανακάνει, αντιδραστικές, ακροδεξιές φωνές και δράσεις που επιδιώκουν να στρέψουν τμήματα του λαού κατά των θυμάτων, που γίνονται ο καλύτερος σύμμαχος αυτών που δημιουργούν και συντηρούν το πρόβλημα, αυτών που με όχημα το Προσφυγικό παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια.

Καλούμε συνδικάτα, σωματεία, φορείς της περιοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 5 Μαρτίου».

Από την άλλη, τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορούν αφίσες στα social media, αλλά και στους δρόμους, ενάντια στη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.