Κλειστό, τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, το 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα – Κινητοποιήσεις σε σχολεία της Αν. Αττικής!

Μπορεί το νομοσχέδιο που εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των δημόσιων Πανεπιστημίων να ψηφίστηκε και να αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, αλλά οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων της χώρας με μαζικές καταλήψεις των σχολείων τους ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος που υποβαθμίζει περαιτέρω την ανώτατη αλλά και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εδώ και μερικές ημέρες, 42 σχολεία -κυρίως Λύκεια αλλά και Γυμνάσια- στην Αττική τελούν υπό κατάληψη με αφορμή τα νέα δεδομένα που φέρνει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση. Με πορείες στις γειτονιές αλλά και διοργάνωση συλλαλητηρίου στο κέντρο της πόλης διεκδικούν ένα «σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό».

Τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για την επαναφορά της βάσης του 10 και της τράπεζας θεμάτων, τη μείωση του αριθμού των εισακτέων, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολείων και των Πανεπιστημίων, τον περιορισμό του χρόνου φοίτησης (ν+2) και τις αλλαγές στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους μαθητές κυρίως των τελευταίων τάξεων του Λυκείου.

Τις τοπικές κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις σε Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της τρέχουσας εβδομάδας ακολουθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια, το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου, στην οποία το συντονιστικό των μαθητών καλεί σε μαζική συμμετοχή.

«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και θα κρατήσουμε κλειστά τα σχολεία τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα προκειμένου να μπορέσουν οι μαθητές να συμμετάσχουν χωρίς τον φόβο των απουσιών στο συλλαλητήριο της Δευτέρας», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του 15μελούς του 2ου Γενικού Λυκείου Γέρακα.

Τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής μέσω των 15μελών προεδρείων τους κοινοποίησαν στο υπουργείο Παιδείας την απόφαση του μαθητικού σώματος να προχωρήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας μεταξύ άλλων:

● Την άρση της εξίσωσης των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με τα δημόσια ΑΕΙ.

● Τον εκσυγχρονισμό των σχολικών υποδομών, την ανανέωση των εγχειριδίων και τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών.

● Την ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων που να καλύπτουν περισσότερα γνωστικά αντικείμενα.

● Την αλλαγή του εξεταστικοκεντρικού χαρακτήρα των σχολείων.

efsyn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.