Κορονοϊός: Νέα δέσμη μέτρων σε Ραφήνα & Πικέρμι – Ποιες εκδηλώσεις αναβάλλονται, που θα γίνουν απολυμάνσεις

Η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου συνεδρίασε και πάλι την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 , υπό το Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς και σε πλήρη σύνθεση, στο πλαίσιο της τακτικής εκτίμησης και επανεξέτασης της κατάστασης σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης που κρίνει απαραίτητα να υλοποιούνται κάθε φορά σε πλήρη εναρμόνιση με τα πρωτόκολλα οδηγιών του ΕΟΔΥ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά σε γεγονότα και δράσεις που υπάρχει συνάθροιση κοινού και αποφάσισε να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

1. Αναβάλλεται η διεξαγωγή του 6ου Αραφήνειου Δρόμου που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 15 Μαρτίου,. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση – ενημέρωση για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του στο προσεχές μέλλον.

2. Δημιουργείται Δημοτικό Κέντρο Ενημέρωσης και Γραμμή Ενημέρωσης του δημότη που θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία το αμέσως προσεχές διάστημα, για την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών. Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του θα ανακοινωθεί με νέο Δελτίο Τύπου

3. Η επιτροπή και τα Νομικά Πρόσωπα ενημερώνουν ότι από Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στους Δημοτικούς αθλητικούς χώρους, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο για τους αθλούμενους, προπονητές, βοηθητικό και ιατρικό προσωπικό και παρακαλούνται οι συνοδοί βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.

4. ΌΛΑ τα οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα απολυμαίνονται προληπτικά και σε καθημερινή βάση, σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία.

5. Αναστέλλεται από Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 η εφαρμογή του προγράμματος «Δια Βίου Μάθησης» και για διάστημα 2 εβδομάδων. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, αφού επανεκτιμηθεί η συνολική κατάσταση.

6. Τα ΝΠΔΔ του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου (ΔΟΠΑΠ – Φ. Καβουνίδης) προχωρούν σε νέες προληπτικές απολυμάνσεις όλων των χώρων ευθύνης τους.

Ειδικότερα ο ΔΟΠΑΠ ενημερώνει ότι το πρόγραμμα προληπτικής απολύμανσης είναι:

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 Κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας

Την Τετάρτη 11 /3: Κλειστό γυμναστήριο Διώνης,

κλειστό γυμναστήριο Διασταύρωσης και βοηθητικές εγκαταστάσεις,

αθλητικές εγκαταστάσεις Ν.Βουτζά,

Φιλαρμονική Ραφήνας,

Κολυμβητήριο Ραφηνας διοικητικοί- βοηθητικοι χωροι και οργανα γυμναστικής,

Γήπεδο Παν. Σκούφος Ραφήνας.

Ο «Φίλιππος Καβουνίδης» σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 προχωρά σε προληπτικές απολυμάνσεις σε όλες τις δομές του. (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ).

7. Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του ΔΟΠΑΠ από την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, δεν θα λειτουργεί ως αναγνωστήριο για το κοινό, παρά μόνο για την παράδοση και παραλαβή βιβλίων.

Η επιτροπή και ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου με σοβαρότητα και σε πλήρη εναρμόνιση με τις οδηγίες , όπως αυτές επικαιροποιούνται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ και τους αρμόδιους Δημόσιους φορείς, προχωρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Καλούμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες με ψυχραιμία να ακολουθούν όλους τους γενικούς κανόνες ατομικής υγιεινής, και τις οδηγίες περί συνάθροισης να ενημερώνονται ΜΟΝΟ από τους επίσημους φορείς και το Δήμο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.