Λουκέτο σε ακόμα μία τράπεζα στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος!

Ακόμα μία τράπεζα βάζει λουκέτο σε υποκατάστημα της στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.

Μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αρτέμιδα, τώρα έρχεται το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank στα Σπάτα.

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Δεν είναι σκόπιμο να ψάχνουμε αίτια και αφορμές για το “λουκέτο” στα καταστήματα των τραπεζών της πόλης μας όταν πρόκειται για ένα ευρύτερο σχέδιο εξυγίανσής τους.

Λουκέτο στο 1/3 των καταστημάτων των τραπεζών, μείωση του προσωπικού κατά το 1/5 και επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των ομίλων περιλαμβάνουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των συστημικών τραπεζών, που ήδη επεξεργάζονται οι διοικήσεις τους με στόχο τη δραστική μείωση των λειτουργικών τους εξόδων και την ενίσχυση της οργανικής τους κερδοφορίας, η οποία πέρυσι υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 15ετίας.

H διαδικασία εξελίσσεται υπό τις οδηγίες, αλλά και τη συνεχή επιτήρηση της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας, η οποία μέσω του εποπτικού μηχανισμού έχει ζητήσει από τους συστημικούς ομίλους την κατάρτιση νέων επιχειρησιακών πλάνων, προσαρμοσμένων στα τρέχοντα μακροοικονομικά δεδομένα, με σημαντική μείωση των δαπανών λειτουργίας.

Oι περικοπές θα επικεντρωθούν λοιπόν, στο δίκτυο των καταστημάτων όπου αναμένεται να κλείσουν το ένα στα τρία καταστήματα. Από τα σημερινά 1.832 καταστήματα που έχουν όλες μαζί οι τράπεζες σε όλη την Ελλάδα, θα περιοριστούν στα 1.200 περίπου μέχρι το 2021, με ίσο περίπου αριθμό καταστημάτων για όλες τις τράπεζες.

Παράλληλα, το προσωπικό θα μειωθεί το ίδιο διάστημα, κατά 7.000 άτομα περίπου, σε σύνολο 38.000 εργαζομένων περίπου σήμερα, αφού παρά τα λουκέτα σε εκατοντάδες καταστήματα τραπεζών πανελλαδικά και τα πετυχημένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου των τελευταίων χρόνων, οι αριθμοί εξακολουθούν να μην βγαίνουν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.