Μαραθώνας: “Τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος με όλη αυτή τη κατάσταση που επικρατεί!”

Με αφορμή την ανάρτηση που έκανε ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης, σχετικά με τον έναν και μοναδικό συμβασιούχο υπάλληλο χειριστή χλοοκοπτικού (δανεικό από τον ΣΠΑΠ), ο οποίος θα διατίθεται για παρεμβάσεις σε σημεία του Δήμου που η έντονη βλάστηση αυξάνει την επικινδυνότητα πυρκαγιάς, ο κ. Γκίκας αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Αντιδήμαρχε Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα,

Τελικά, μπορούμε να μάθουμε ως Δημότες αυτού του Δήμου τις εργασίες ρουτίνας της υπηρεσίας πρασίνου ????
Ειλικρινά, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος με όλη αυτή τη κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας. Εύχομαι να προσέχει ο άνθρωπος και με τη ζέστη δεν είναι ότι καλύτερο να είναι εκτεθειμένος. Έχω κάνει αγροτικές εργασίες και ξέρω πολύ καλά τι πάει να πει να εργάζεται κάποιος μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες τη περίοδο του καλοκαιριού.

Το ζητούμενο είναι πως όλη η κατάσταση χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης..
Εδώ δεν θέλουμε ΈΝΑΝ άνθρωπο ή και δυο ή και τρεις.. …… Εδώ θέλουμε συνεργεία, σωστά επανδρωμένα και με την απαραίτητη τεχνική υποδομή. Έτσι ώστε να σαρώνουν το δήμο από τη μια άκρη στην άλλη μήπως και συμμαζευτεί ….

Προφανώς με βάρδιες πρωί ή και απόγευμα αλλά και με σωστή οργάνωση και πρόγραμμα.

Θα συμφωνήσουμε πως ο δήμος Μαραθώνα δεν είναι Ομόνοια ή Κολωνάκι … Είναι ένας αγροτικός δήμος και θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε δημιουργήσει τις σωστές υποδομές που χρειάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Τα χόρτα και τα κλαδέματα είναι στην ημερήσια διάταξη του δήμου μας. Είναι κάτι που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να το αντιμετωπίζαμε σωστά.. αλλά και με σοβαρότητα. Γίνεται ???

Καθώς επίσης, ο δήμος θα έπρεπε να εξυπηρετούσε το δημότη άμεσα όταν καλεί την υπηρεσία του δήμου για την αποκομιδή των χόρτων και των κλαδιών. ( έστω με κάποιο χαμηλό αντίτιμο).. Γίνεται σωστά σήμερα ??
Εδώ ΔΕΝ είναι ΘΕΜΑ ΑΝ ένας άνθρωπος ή δύο λάβουν μέρος στο καθαρισμό. Το ζητούμενο είναι πως μια ολόκληρη ΚΟΙΝΩΝΙΑ θα τη βάλουμε να συμμετέχει και να καθαρίσουμε τον ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ..
Ζητάτε τη κατανόηση μας. Μα εδώ και “Δεκαετίες” το μόνο που κάνουμε είναι “Υπομονή και Κατανόηση”. Βέβαια όταν έρχονται τα δημοτικά τέλη ή ο λογαριασμός του νερού, ποτέ δεν πάμε στο “Ταμείο να πούμε χρεώστε τα στην Κατανόηση μας και στην Υπομονή μας”. Απλά τα πληρώνουμε. Ειδικά δε στο λογαριασμό του νερού δε μπορούμε να πούμε πως έχουμε και το φθηνότερο πάγιο..

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο για την ώρα, αξιότιμε κύριε Αντιδήμαρχε.
Τελικά, μπορούμε να μάθουμε ως Δημότες αυτού του πολύπαθου Δήμου τις εργασίες ρουτίνας της υπηρεσίας πρασίνου ?????

Με Εκτίμηση
ΚΑΙ ΜΕ Τεράστια Αποθέματα Υπομονή και Κατανόησης
Επωνύμως
Κ. ΓΚΙΚΑΣ
ΥΓ- Ως Δημότης πέρα από υποχρεώσεις έχω και απαιτήσεις.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Κυπαρίσση

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας εχθές (6/7/2020) ενισχύθηκε με τον έναν και μοναδικό συμβασιούχο υπάλληλο χειριστή χλοοκοπτικού (δανεικό από τον ΣΠΑΠ). Ο υπάλληλος αυτός θα διατίθεται για παρεμβάσεις σε σημεία του Δήμου που η έντονη βλάστηση αυξάνει την επικινδυνότητα πυρκαγιάς, περιορίζει την ορατότητα, καλύπτει πινακίδες κλπ. Επισημαίνεται ότι αυτές οι εργασίες δεν αφορούν τις εργασίες ρουτίνας της υπηρεσίας πρασίνου.

Από εχθές μέχρι σήμερα έγιναν οι παρακάτω παρεμβάσεις :

1) Κάτω Σούλι, πάνω πλατεία – τέρμα ΚΤΕΛ (κίνδυνος πυρκαγιάς).
2) Μαραθώνας, στη συμβολή της Λ. Μαραθώνος με το σκεπασμένο ποτάμι προς το Δημαρχείο – έναντι φούρνου ‘’Αργιθέας’’ (αποκατάσταση ορατότητας).
3) Στην Παραλία του Μαραθώνα, στο τρίγωνο μετά την είσοδο του Τύμβου προς την παραλία. (αποκατάσταση ορατότητας).
4) Αριστερά και δεξιά της εισόδου του οικισμού Μπέη (κίνδυνος πυρκαγιάς ).

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυση του προσωπικού, καθώς ένας και μόνο υπάλληλος που καλύπτει τις παρόμοιες αυξημένες ανάγκες για λίγες ημέρες δεν επαρκεί.

Παρακαλώ για την κατανόησή σας.

Ευάγγελος Κυπαρίσσης
Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.