Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Ακαδημία Γονέων» , στο Δημ. Σχολείο Ανατολής στη Νέα Μάκρη

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού», σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής Νέας Μάκρης, συνδιοργάνωσαν για 1η χρονιά την υλοποίηση του προγράμματος «Ακαδημία Γονέων». Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και εφηβική ηλικία.

Την Ακαδημία για Γονείς εποπτεύει και συντονίζει κεντρικά η ΜΕΥ της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» με διευθύντρια την καθηγήτρια Μαρία Τσολιά και επιστημονικά υπεύθυνη την αναπληρώτρια καθηγήτρια Άρτεμη Τσίτσικα.

Ειδικότερα στην περιοχή της Νέας Μάκρης πραγματοποιήθηκαν πέντε διαδραστικές συναντήσεις, με τη συμμετοχή πολλών επιστημόνων με εμπειρία και γνώση στο πεδίο τους, στις οποίες γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί : για την πρόληψη της προβληματικής χρήσης του διαδικτύου σε παιδιά και εφήβους, τις απώλειες στη ζωή του παιδιού, τις πρώτες βοήθειες, την ενσωμάτωση προσφύγων μαθητών στη σχολική κοινότητα και τη διαχείριση των σεξουαλικών ανησυχιών σε παιδιά και εφήβους.

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 ολοκληρώθηκε η τελευταία συνάντηση. Συνολικά στις συναντήσεις είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν παραπάνω από 400 συμμετέχοντες από τη Νέα Μάκρη και τις γύρω περιοχές (Μαραθώνα, Ραφήνα κλπ), οι οποίοι αξιολόγησαν με θετικά σχόλια την εμπειρία τους και επεσήμαναν την ανάγκη συνέχισης της «Ακαδημίας Γονέων» και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Την οργανωτική ευθύνη για την υλοποίηση της «Ακαδημίας Γονέων» τη φρόντισαν ο διευθυντής, κ. Ιωάννης Αθανασίου και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής, με πρόεδρο την κ. Εύη Γεωργουλάκη.

Υπεύθυνη του Προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στην Νέα Μάκρη ήταν η κ. Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια.

Μέσω του παρόντος δελτίου τύπου, θα επιθυμούσαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στη ΜΕΥ, στους εισηγητές, καθώς και σε όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς, ενδιαφερομένους που τίμησαν με την παρουσία τους και πάνω από όλα με τη δέσμευσή τους την υλοποίηση ενός οράματος, που η επιστημονική γνώση και εμπειρία μοιράζεται για να ¨δυναμώνουν¨ όλοι.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.