Νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Ραφήνας (φωτό)

«Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και την Κυριακή (22/03) στις κλειστές δομές Μαλακάσας και Σιντικής Σερρών, οι ιατρικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού στον πληθυσμό», σημείωσε  σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Νότης Μηταράκης, την ώρα που έφτασαν και άλλοι πρόσφυγες στη Ραφήνα από τα νησιά για να προωθηθούν στην ενδοχώρα.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, «λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο πρόληψης προκειμένου να κρατήσουμε τον κορονοϊό μακριά από τα κέντρα φιλοξενίας. Ελέγχουμε όλους όσους αφίχθησαν στη χώρα μας μετά τα έκτακτα μέτρα της 1ης Μαρτίου. Δίνουμε μια διαρκή μάχη με διακύβευμα τη Δημόσια Υγεία».

 

Την Κυριακή (22/03) στη Ραφήνα έφτασαν 385 πρόσφυγες, ενώ στις 5:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/03) πάτησαν στην ενδοχώρα περίπου 374 μετανάστες από το Καστελόριζο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, τη Ρόδο, τη Σύμη και την Κω…

Για την μεταφορά τους είχε μισθωθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου καράβια, που έφτασαν στο λιμάνι της συγκεκριμένης περιοχής, στην οποία τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αντιδράσεις.

Το λιμενικό αλλά και οι αστυνομικοί που βρισκόντουσαν στο λιμάνι της Ραφήνας, είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ όλοι τους, όπως και οι μετανάστες, φορούσαν μάσκες και γάντια. Το ίδιος είχε γίνει και με αυτούς που υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες, αλλά και με τους οδηγούς των πούλμαν…

altsantiri.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.