Oracle: Συζητήσεις για τη δημιουργία Hub στο Cambas Project

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Oracle βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της REDS για τη μίσθωση μέρους του χώρου γραφείων του Cambas Project, στην Παλλήνη όπου η πολυεθνική εταιρεία ενδιαφέρεται να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της για τη Ν.Α. Ευρώπη.

Αν και ακόμη οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι άδειες δεν έχουν βγει, η REDS ήδη προχωρά τα συμβόλαια για τους μελλοντικούς χώρους γραφείων, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του project και επομένως τη χρηματοδότησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Oracle ενδιαφέρεται να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα hub γραφείων για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αυξάνοντας το εύρος των εργασιών της και των υπαλλήλων της. Σημειώνεται ότι η θυγατρική τη Oracle στην Ελλάδα ξεχωρίζει μεταξύ των θυγατρικών του Ομίλου και πέτυχε να αναπτυχθεί στην Ελλάδα της κρίσης, αυξάνοντας τους εργαζομένους της από τους 120 το 2010 στους 250 σήμερα.

Το Cambas Project

Το επόμενο βήμα, μετά και την προ μηνών εξασφάλιση της θετικής γνωμοδότησης από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), αφορά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την πολεοδόμηση της έκτασης, που αποτελεί και το τελευταίο στάδιο πριν από την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Εφόσον δεν υπάρξουν τυχόν απρόοπτα, πέραν της δεδομένης καθυστέρησης που θα επέλθει ένεκα των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων, η διοίκηση της REDS εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην έκδοση των αδειών εντός του 2020.

Στα σχέδια της REDS είναι να δημιουργήσει ένα συγκρότημα μεικτής χρήσης, στο οποίο τα 30.000-40.000 τ.μ. θα αφορούν κτίρια γραφείων, αλλά και κινηματογραφικές αίθουσες, εμπορικά καταστήματα, εστίαση και πιθανώς και ξενοδοχείο.

Η επένδυση των 220 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του Cambas Project (πρώην Κτήματα Καμπά) ξεκίνησε πριν από δύο δεκαετίες, αρχικά για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εμπορικού κέντρου (μεγαλύτερου και από το The Mall Athens), αξιοποιώντας την Αττική Οδό, για να προσελκύσει επισκέπτες από όλο το Λεκανοπέδιο.

Ωστόσο, τελικά άλλαξε ο σχεδιασμός και προτιμήθηκε η δημιουργία ενός συγκροτήματος σύγχρονων γραφείων, με συνοδευτικές χρήσεις εμπορίου, ψυχαγωγίας και φιλοξενίας, όπως επίσης και με σημαντικούς χώρους πρασίνου. Άλλωστε σε κοντινή απόσταση, και συγκεκριμένα στη Γυαλού των Σπάτων, η REDS λειτουργεί ήδη το επιτυχημένο εμπορικό πάρκο Smart Park.

mononews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.