Παλλήνη: «Η Χαρά» – Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων που αγκαλιάζει τα παιδιά!

Ιδρύθηκε το 1983 από γονείς και σήμερα στο Κέντρο ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» μένουν 57 άτομα με σοβαρά νοητικά και κινητικά προβλήματα.

Στην Παλλήνη, σε ένα κτήριο σύγχρονων προδιαγραφών βρίσκεται από το 1986 το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», στο οποίο φιλοξενούνται άτομα με σοβαρά νοητικά και κινητικά προβλήματα. Το Κέντρο ιδρύθηκε το 1983 από γονείς και σήμερα μένουν εκεί συνολικά 57 άτομα.

«Η επιστημονική μας ομάδα σχεδιάζει προγράμματα, για ουσιαστική καθημερινή απασχόληση, με πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, για τους ενοίκους του οικοτροφείου και για όσους βρίσκονται δίπλα τους. Οι ένοικοι παρακολουθούνται καθημερινά από παθολόγο, ψυχίατρο, φυσιοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, παιδαγωγούς και νοσηλευτές» λέει η Διοικητικά Υπεύθυνη του Κέντρου, Σοφία Θεοδόση.

Στο τέλος του έτους θα ξεκινήσει και η λειτουργία μίας νέας πτέρυγας. Όπως λέει η κ. Θεοδόση «θα μας δώσει τη δυνατότητα και τη χαρά να υποδεχτούμε επιπλέον 32 άτομα, στηρίζοντας έμπρακτα ακόμη περισσότερες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Γιατί εδώ, πλέον, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια».

Στη νέα πτέρυγα του οικοτροφείου έχει δημιουργηθεί ένας χώρος υδροθεραπείας, όπου θα δώσει τη δυνατότητα άσκησης σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση.

Η νέα πισίνα θεραπείας του κέντρου εξοπλίστηκε με κυλιόμενο ιμάντα και τοποθέτησης μπάρας ασφαλείας περιμετρικά της πισίνας. Πρόκειται για έναν εξοπλισμό τον οποίο παρέδωσε στο Κέντρο η bwin, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας με τίτλο bwincares και της μακροχρόνιας υποστήριξης του έργου της Ένωσης Οι Φίλοι του Παιδιού.

«Η υδροθεραπεία σαν μορφή θεραπείας, μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά βελτιώνοντας την μυϊκή δύναμη, την καρδιαγγειακή λειτουργία, και την βελτίωση των αδρών κινητικών δεξιοτήτων.

Η άσκηση στο νερό είναι μια ελκυστική μορφή άσκησης για τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων του νερού που μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους που συνδέονται με την φόρτιση των αρθρώσεων, και μπορούν να επιτρέψουν σε ένα παιδί στο να συμμετέχει ευκολότερα σε πιο έντονες δυναμικές και αερόβιες δραστηριότητες από τη από την άσκηση στην ξηρά» τονίζει η κ. Θεοδόση.

insider.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.