Προσοχή! Κλειστά τα σχολεία έως τις 10:00 σε Ραφήνα – Πικέρμι και σε όλο το λεκανοπέδιο!

Την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να ζητήσει από τους δήμους να ανοίξουν στις 10 το πρωί τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Γηρυόνης ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο Γιώργος Πατούλης.

Όσο αφορά τη Ραφήνα και το Πικέρμι, η απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς αναφέρει πως όλα τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις 10 το πρωί. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα ανοίξουν κανονικά, όμως συστήνει στους γονείς να μην πάνε τα παιδιά τους πριν τις 10 το πρωί.

Αναλυτικά η απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου αναφέρει:

Για λόγους πρόληψης και εν αναμονή του δεύτερου κύματος πρωινής κακοκαιρίας τα σχολεία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 θα ανοίξουν μετά τις 10 το πρωί, κατόπιν σχετικής Απόφασης του δημάρχου μετά από συνεννοήσεις με την Περιφέρεια Αττικής.

Το μέτρο αυτό ισχύει για όλα τα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά), όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα ανοίξουν κανονικά, συστήνουμε όμως στους γονείς να μην φέρουν τα παιδιά τους πριν τις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας για τους ίδιους και τις κατοικίες τους και να προσέχουν ιδιαίτερα στις μετακινήσεις τους.

Η απόφαση της Περιφέρειας

Με αφορμή την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών και με δεδομένες τις δυσκολίες αλλά και την επικινδυνότητα στις μετακινήσεις αυτές τις ώρες, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλο το λεκανοπέδιο μέχρι και τις 10 το πρωί.

Παράλληλα, συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων.

Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα κριθεί εκ νέου και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση για το αν θα ξεκινήσουν τα σχολεία τη λειτουργία τους, μετά τις 10 το πρωί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.