Προσοχή! Ρίχνουν φόλες σε ζώα στην Παλλήνη

Για ασυνείδητους που ρίχνουν φόλες με δηλητήριο στην οδό Κανάρη στην Παλλήνη, μας ενημέρωσε αναγνώστης του irafina.gr.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μας αναφέρει, χθες το πρωί κάποιος επί της οδού Κανάρη 6 στην Παλλήνη, έριξε φόλα με δηλητήριο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό της γατας του.

Όπως μας ενημερώνει, είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει στην ίδια οδό μέσα σε 7 μήνες!

Δυστυχώς και την προηγούμενη φορά είχε την ατυχία να πεθάνει από φόλα ακόμα μία γατούλα του.

Ο ίδιος μας ζήτησε να δημοσιοποιήσουμε το θέμα, ώστε να έχουν οι κάτοικοι το νου στους και να μπορέσουν να προστατευθούν και άλλα ζωάκια στην Παλλήνη.

Να θυμίσουμε πως για το θέμα αυτό, ανακοίνωση έχει εκδώσει από τις αρχές του χρόνου και ο Δήμος Παλλήνης, στην οποία αναφέρει:

Ο Δήμος Παλλήνης, υπενθυμίζει ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησης τους, διώκονται αυτεπαγγέλτως και τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Έχοντας την υποχρέωση της διαχείρισης αλλά και της προστασίας τους, ξεκαθαρίζει με κατηγορηματικό τρόπο, ότι οποιαδήποτε περίπτωση ενεργητικής ή και παθητικής κακοποίησης, πόσο μάλλον και δηλητηρίασης αδέσποτου ζώου, θα επιφέρει αμέσως τις αρμόζουσες νομικές συνέπειες. Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας οι οποίοι διαπιστώνουν κάτι από τα παραπάνω, να καταγγέλλουν το γεγονός είτε στην αστυνομία (100), είτε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, (2106604725) είτε στο τοπικό φιλοζωϊκό σωματείο (‎6971703944).

Επίσης παρακαλούνται οι συμπολίτες μας – ιδιοκτήτες ζώων να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την διάρκεια του περιπάτου, δεδομένου ότι πλέον τα δηλητήρια δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά.

Ο Δήμος μας δεν αρκείται στα μηνύματα ευαισθητοποίησης όσο αφορά την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα τα οποία έχουν το ίδιο δικαίωμα διαβίωσης στο κοινό μας περιβάλλον, και καλεί τους πολίτες σε συνεργασία, ώστε να παταχθεί και να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος τους. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι, όποιος ασυνείδητος συλληφθεί να διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα (το οποίο μπορεί να έχει συνέπειες απέναντι και σε οποιοδήποτε έμβιο πλάσμα), ο Δήμος ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΣΤΑΓΜΟ, θα είναι αμείλικτος απέναντί του και θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

  • Φωτό αρχείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.