Σπάτα: Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν την Αγία Κυριακή

Στον περικαλλή ναό της Αγίας Κυριακής Σπάτων, τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

Προεξήρχε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μεσογαίας, αρχιμανδρίτης Γεννάδιος Κουτσόπουλος ο οποίος στο κήρυγμά του τόνισε πως «η χριστιανική ζωή δεν είναι απλά η τήρηση κάποιων κανόνων και να ζει κάποιος ηθικά και τίμια. Εϊναι να φλέγεται η καρδιά μας για την αγάπη του Θεού»

Πρόσθεσε πως «η Αγία Κυριακή ήταν αφοσιωμένη και παραδομένη στην αγάπη του Θεού όπως και ο ίδιος αγάπησε το πλάσμα του και παρ’ όλες τις αμαρτίες μας, οικονόμησε το έργο της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Μια αγάπη που δεν περιορίστηκε μόνο στην επίγεια παρουσία του Θεού, αλλά συνεχίστηκε και μετά την Ανάληψή Του με την Πεντηκοστή και την αποστολή του Αγίου Πνεύματος».

Επεσήμανε ότι «για να είναι η αγάπη γνήσια και αληθινή πρέπει να είναι έμπρακτη. Και ή αγία Κυριακή έζησε τηρώντας τις εντολές και το θέλημα του Θεού αποδεικνύοντας ότι η αγάπη της εκτός από ολοκληρωτική και έμπρακτη έγινε και αγάπη θυσιαστική, που φτάνει μέχρι το μαρτύριο. Γιατί η αγάπη προς τον Χριστό κοστίζει και η αγία έδωσε εξετάσεις για την αγάπη του Χριστού».

Ο εφημέριος του ναού π. Παναγιώτης Ευσταθίου ευχαρίστησε τους κληρικούς, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον πιστο λαό του Θεού καθώς και όσους εργάστηκαν για την προετοιμασία της πανηγύρεως.

Αύριο θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας &
Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.