Τι γίνεται (τελικά) με το δημοτικό κυνοκομείο στη Ραφήνα;

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Κάρλος επανήλθε με ερώτηση που είχε κάνει σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με το δημοτικό κυνοκομείο και την απόφαση του εισαγγελέα για το κλείσιμό του.

Ο κ. Σταυρινός επίσης ρώτησε εκ μέρους πέντε δημοτών, σχετικά με τα καταφύγια ζώων και υπέβαλε γραπτά 10 ερωτήματα για το στάτους των καταφυγίων.

Ο κ. Μπουρνούς απάντησε πως τα δύο που διαχειρίζεται ο δήμος δεν έχουν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ο χώρος που έχει ο δήμος, 20 στρεμμάτων δεν είναι καταφύγιο αλλά χώρος φιλοξενίας ζώων μέχρι να υιοθετηθούν. Υπάρχει απόφαση αποχαρακτηρισμού από το δασαρχείο για τα 4 από τα 20 στρέμματα.

Ο Δήμος έχει πάρει άδεια ίδρυσης, και έχει υποβάλλει αίτηση για ένταξη και χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε αυτός ο χώρος, να λειτουργήσει με τα νόμιμα κριτήρια.

Θα κάνω όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε, μέχρι να δοθεί η νόμιμη άδεια, για την ευζωία των ζώων, αλλά και των κατοίκων, καθώς τα ζώα αυτά δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε μέσα στην πόλη”.

Ο κ. Κάρλος σε άλλο θέμα είπε πως εργολάβος που έκανε εργασίες επί της οδού Αδαμοπούλου στο Πικέρμι, έκανε τομή στο οδόστρωμα και δημιούργησε πρόβλημα, καθώς έκοψε καλώδιο και πρακτορείο του ΟΠΑΠ έμεινε χωρίς ίντερνετ, κι αναγκάστηκε να κλείσει, σε μία μέρα που είχε μεγάλη κίνηση.

Απαντώντας στον κ. Κάρλο, ο Δήμαρχος τόνισε πως ο δήμος ζητά να υποβάλλονται ψηφιακά τα έγγραφα που θα δείχνουν τις εργασίες που θα γίνουν, κάτι που μέχρι σήμερα δεν γινόταν. Επίσης τόνισε πως ο δήμος δεν έχει καμία ευθύνη όσο αφορά τις βλάβες που μπορούν να γίνουν από αυτά τα έργα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.