Timothy’s Family: 4ήμερη Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή Μακεδονία & Θράκη – Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα

1η Ημέρα (23/12): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Αλεξανδρούπολη!  Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί.

Με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στο Στρυμόνα ποταμό και μετάβαση στην Αρχαία Αμφίπολη, όπου θα θαυμάσουμε τον Λέοντα Αμφιπόλεως και από απόσταση τον περίφημο τύμβο Καστά, με τους θρύλους για τον Μέγα Αλέξανδρο. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μία προαιρετική βόλτα στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (24/12): Σουφλί – Διδυμότειχο – Άρδας – Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο περίφημο Σουφλί με τα χαρακτηριστικά κουκουλόσπιτα, γνωστό για τα υφαντά και μεταξωτά του. Στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού θα μάθουμε για την σηροτροφεία και για την πολύπονη διαδικασία παραγωγής μεταξιού, ενώ θα δούμε και ζωντανούς μεταξοσκώληκες. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και αναχώρηση για το ιστορικό Διδυμότειχο με το Βυζαντινό κάστρο. Επίσκεψη στις Καστανιές, που αποτελούν έναν από τους δύο τελωνιακούς σταθμούς με την Τουρκία στον Έβρο, για να απολαύσουμε τη θέα στον ποταμό Άρδα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ορεστιάδα, όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με μουσική για χορό και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (25/12): Πόρτο Λάγος – Πομακοχώρια – Αλεξανδρούπολη

Πρωινό και αναχώρηση για το γνωστό μεταβυζαντινό Ναό Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας στο μαγευτικό Πόρτο Λάγος, που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και είναι μετόχι της Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους. Ελεύθερος χρόνος στο μοναστήρι, με θέα το Πόρτο Λάγος και τη λίμνη Βιστωνίδα, με τα πολλά και σπάνια είδη πουλιών (προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar). Κατόπιν, θα μεταβούμε στο ορεινό κομμάτι του Νομού Ξάνθης και στα περίφημα Πομακοχώρια, τα οποία βρίσκονται “σκαρφαλωμένα” στον ορεινό όγκο της Ροδόπης. Εμείς θα επισκεφθούμε τη Σμίνθη, όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στο χωριό. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την ομώνυμη πρωτεύουσα του Νομού, όπου θα ξεναγηθούμε με τα πόδια στην “παλιά πόλη” της Ξάνθης, με τα γραφικά σοκάκια και τα ωραία αρχοντικά, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και την χαρακτηριστική “Οικία Χατζιδάκι”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και προαιρετική βραδινή έξοδος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα (26/12): Αλεξανδρούπολη – Θρακικά Τέμπη – Νέα Καρβάλη – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Πρωινό και αναχώρηση για τα περίφημα θρακικά Τέμπη, όπου και θα περπατήσουμε σε ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, παράλληλα με τους μαιανδρισμούς του Νέστου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και αναχώρηση για τη Νέα Καρβάλη, ένα παραθαλάσσιο χωριό, που ίδρυσαν Έλληνες πρόσφυγες από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Εκεί θα επισκεφθούμε το ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, όπου βρίσκεται και το σκήνωμα του Αγίου, εντός του ναού, ενώ θα προμηθευτούμε και τα τοπικά νόστιμα γλυκίσματα, τους φημισμένους σε όλη την Ελλάδα, “κουραμπιέδες Καρβάλης”. Θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, μέσω της Εγνατίας Οδού και διασχίζοντας τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη,θα πραγματοποιήσουμετις απαραίτητες στάσεις για μεσημεριανό φαγητό και καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Αναχώρηση:
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

4 Ημέρες
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 275 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 347 €

Περιλαμβάνονται

  • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki Hotel 5* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά).
  • Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με μουσική και χορό.
  • Χρήση γυμναστηρίου (με συνεχή επίβλεψη έμπειρου γυμναστή).
  • Υπηρεσίες ευεξίας και χαλάρωσης: Χρήση Thermal Spa Suite που περιλαμβάνει: 4 Experience Showers, Caldarium (40 – 45c), BioSauna (60 – 100c), Aroma Steam Bath, Ice Fountain και ποδόλουτρα Kneipp (ερμάριο στα αποδυτήρια, μπουρνούζι, παντόφλες και πετσέτα).
  • Έμπειρος τοπικός πιστοποιημένος ξεναγός (1η & 2η ημέρα προγράμματος).
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
  • Διόδια.
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 4,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: [email protected]

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.