Timothy’s Family: 6ήμερη Εκδρομή στην Ικαρία – Γύρος νησιού – Φούρνοι, Πανηγύρι στους Βρακάδες

1η Ημέρα (17.07): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πειραιάς – Άγιος Κήρυκος – Αρμενιστής: Αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους (19.00) για Ικαρία. Άφιξη στο λιμάνι του Άγιου Κήρυκου (04.25) και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στον Αρμενιστή. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (18.07): Αρμενιστής – Άγιος Κήρυκος – Θέρμα – Φούρνοι (προαιρετική κρουαζιέρα)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νησιού τον Άγιο Κήρυκο, στο λιμάνι του οποίου ο επισκέπτης θα θαυμάσει το μεταλλικό άγαλμα που απεικονίζει τον Ίκαρο με τα φτερά του, την Ικαριάδα. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στα γραφικά δρομάκια, τις παλιές συνοικίες, επίσκεψη στην εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία. Λίγο αργότερα θα φτάσουμε στην όμορφη παραλία Θέρμα, γνωστή για τη χρυσαφένια ψιλή άμμο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει η δυνατότητα για μια κρουαζιέρα στους Φούρνους, το θρυλικό νησί των κουρσάρων με τις μαγευτικές παραλίες του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (19.07): Αρμενιστής – Χριστός Ραχών

Μετά το πρωινό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο, περιήγηση και μεσημεριανό φαγητό. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για το χωριό Χριστός Ραχών, «το χωριό που δεν κοιμάται ποτέ». Έγινε γνωστό στους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια, για τη νυχτερινή ζωή του και το ωράριο των τοπικών καταστημάτων που ανοίγουν αργά το βράδυ, συνήθεια που έχει τις ρίζες της στην εποχή των πειρατών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα (20.07): Αρμενιστής – Εύδηλος – Βρακάδες

Μετά το πρωινό αναχώρηση και γνωριμία με την παλιά πρωτεύουσα του νησιού, τον Εύδηλο, με τα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά. Αμέσως μετά αναχώρηση για το Μαγγανίτη, με τα γραφικά σπιτάκια, κάτω από τον επιβλητικό βράχο του Αθέρα και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για το χωριό Βρακάδες, όπου πραγματοποιείται με αφορμή την εορτή του Προφήτη Ηλία, πανηγύρι με μουσική σε παραδοσιακούς ρυθμούς από ντόπιους μουσικούς, που κρατάει μέχρι το πρωί και το κέφι ρέει άφθονο όπως και το κρασί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα (21.07): Αρμενιστής – Κάμπος – Πηγή – Νας – Φάρος

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάμπου και αμέσως μετά στο χωριό Πηγή, το Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης από τη Λέσβο, δίπλα στο Βυζαντινό παρεκκλήσι της Μονής στη σπηλιά, την περίφημη «Θεοσκέπαστη». Αναχώρηση για το χωριό Νας, σε ειδυλλιακή τοποθεσία με μαγευτική του θέα προς το φαράγγι της Χάλαρης και το γραφικό ορμίσκο. Εκεί διακρίνονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος και η προκυμαία όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι. Αναχώρηση για το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Φάρος, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα (22.07): Αρμενιστής – Άγιος Κήρυκος – Πειραιάς – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το λιμάνι στον Άγιο Κήρυκο και απόπλους νωρίς το πρωί (06.55). Άφιξη το μεσημέρι (13.00) στο λιμάνι του Πειραιά και επιστροφή με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Αναχώρηση:
Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

6 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 360 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 450 €

Περιλαμβάνονται

  • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια συμμετεχόντων σε αριθμημένα καθίσματα και πούλμαν Πειραιάς – Ικαρία – Πειραιάς (οικονομική θέση).
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στον Αρμενιστή, στο ξενοδοχείo Cavos Bay Hotel & Studios με πρωινό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός, Συνοδός της Εταιρείας μας.
  • Τοπικός Ξεναγός.
  • Διόδια.
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
  • Προαιρετική Κρουαζιέρα στους Φούρνους.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: [email protected]

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.