Το Φυσικό Αέριο έρχεται στη Ραφήνα! (βίντεο)

Την αποκάλυψη πως το Φυσικό Αέριο θα φτάσει μέχρι και τη Ραφήνα έκανε κατά την διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς.

Ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως μετά τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, μεταξύ των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής και της Εταιρείας Φυσικού Αερίου, η οποία έγινε μετά από δική του πρόταση, όλοι οι δήμαρχοι πρότειναν να έρθει ο αγωγός φυσικού αερίου στη Ραφήνα, και λόγο του λιμανιού από τη στιγμή που από το 2022 τα πλοία θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά υγροποιημένα καύσιμα, και για να μη γίνει η πόλη μία  πυριτιδαποθήκη όπου θα υπάρχουν δεξαμενές υγρών καυσίμων, η εταιρεία φυσικού αερίου δέχθηκε να φέρει τον αγωγό μέχρι τη Ραφήνα.

Ανέφερε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα μέρη, όπου οι κάτοικοι και οι εταιρείες που επιθυμούν να συνδεθούν με το φυσικό αέριο, θα μπορούν να το δηλώσουν.

Επίσης είπε πως σε συνάντηση που είχε με την Περιφέρεια, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου μέχρι τη Ραφήνα.

Η εταιρεία φυσικού αερίου δέχθηκε για κάθε 1 ευρώ που θα βάζουν για την επέκταση του αγωγού άλλοι φορείς εκείνη θα βάζει 3 ευρώ.

Είναι ευκαιρία τώρα που είναι ανοικτοί οι δρόμοι για την τοποθέτηση των αγωγών της αποχέτευσης να περαστούν και οι αγωγοί για το φυσικό αέριο, τόνισε ο κ. Μπουρνούς

Δείτε το βίντεο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.