Βουνό τα μπάζα και τα ξερόχορτα σε Ζούμπερι, Ν. Μάκρη, Διόνυσο (βίντεο)

Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την τραγωδία στο Μάτι και ο κίνδυνος να επαναληφθούν οι τραγικές εικόνες που ζήσαμε είναι ορατός. Μια μικρή σπίθα στα σκουπίδια και τα ξερόκλαδα που έχουν συγκεντρωθεί σε γειτονικές περιοχές μπορεί να ανάψει μια φωτιά που θα προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές.

Το κεντρικό δελτίο του Star και ο Βαγγέλης Γκούμας πραγματοποίησαν αποκαλυπτική αυτοψία στο Διόνυσο, τη Νέα Μάκρη και το Ζούμπερι, τρεις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όπου τα βουνά με τα σκουπίδια και τα ξερόχορτα μοιάζουν με ωρολογιακές βόμβες, έτοιμες να εκραγούν και να σκορπίσουν την καταστροφή.

Η αυτοψία ξεκίνησε από τον Διόνυσο μέσα στο δάσος που είναι γεμάτο μπάζα, σκουπίδια, εύφλεκτα υλικά, έτοιμα να ανάψουν με την πρώτη σπίθα.

Στη Νέα Μάκρη ο σωρός με τα ξερόχορτα που φτάνει ύψος το ένα μέτρο, απειλεί το κέντρο υγείας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Ακόμη και μπροστά στην κάμερα κάτοικοι εξακολουθούσαν και πετούσαν μαύρες σακούλες με ξερόχορτα.

Στο Ζούμπερι σε πολύ μικρή απόσταση από το Μάτι οι άκρες του δρόμου είναι γεμάτες με σκουπίδια, και πλαστικές σακούλες με εύφλεκτα υλικά .

Τα ξερόκλαδα έχουν καλύψει τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο Ζούμπερι. Στη Ραφήνα η παιδική χαρά που κατασκευάστηκε με χρήματα του δήμου Τιράνων και με πρωτοβουλία των δήμων Ραφήνας και Αθηναίων αποτελεί μια μικρή όαση στην έρημο

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.