Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το πρώτο (φιλικό) παιχνίδι μεταξύ των εθνικών ομάδων γυναικών ποδοσφαίρου της Ελλάδας και της Σλοβακίας, που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου 2018 στο δημοτικό γήπεδο Προσοτσάνης. Η ελληνική εθνική ομάδα προηγήθηκε στο 42ο λεπτό, με τέρμα που σημείωσε η Αθανασία Μωραΐτου, ενώ η Σλοβακία ισοφάρισε στο 49ο λεπτό με σκόρερ την Μικολάγιοβα. Οι δύο εθνικές ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:

Ελλάς

Πελετίδου, Δημητρίου, Κακαμπούκη, Παντελιάδου, Χατζηγιαννίδου, Μάρκου, Νάτη, Σιδηρά, Κυνοσίδου, Κόγκουλη, Μωραΐτου (Κυδωνάκη, Βάρδαλη, Σαρρή, Νεφρού, Παράσχου, Σπυριδωνίδου).

Σλοβακία

Κορεντσίοβα, Μπιρόοβα, Φιτσέροβα, Φάμποβα, Μότοβσκα, Χμίροβα, Μικολάγιοβα, Βοϊτέκοβα, Χορβάτοβα, Σουρνόβσκα, Σλούκοβα (Χαρβανόβα, Ζντεκοβάνοβα, Μάσλοβα, Κοβάλοβα, Σκορβάνκοβα).

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, τιμήθηκε από την UEFA και την Ε.Π.Ο. (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), η πρώην παίκτρια της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, Αναστασία Παπαδοπούλου (στη φωτογραφία αριστερά), η οποία ξεπέρασε τις εκατό διεθνείς συμμετοχές και διακρίθηκε για την αγωνιστικότητα και το ήθος, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της. Η Αναστασία, μάλιστα, φόρεσε και τη φανέλα της ομάδας της Καβάλας, με την οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας. Στην «Τασούλα» απονεμήθηκε μετάλλιο της UEFA και τιμητική πλακέτα της Ε.Π.Ο., από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Δράμας, Αθανάσιο Λαζαρίδη, ενώ ο προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών, Αντώνης Πριόνας, της δώρισε μία φανέλα. Οι δύο ομάδες θα δώσουν ένα ακόμα παιχνίδι, το μεσημέρι (12μ.μ.) της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2018, στο δημοτικό στάδιο Καβάλας, «Ανθή Καραγιάννη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ