Η δήλωση του εφόρου του νεοσύστατου τμήματος ποδηλασίας του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», Νίκου Συκούδη, ότι η πόλη της Καβάλας είναι ιδανική για ποδήλατο, θα ξενίσει αρκετούς. Οι υψομετρικές διακυμάνσεις, σημείωσε, βοηθούν τον ποδηλάτη στην ενδυνάμωση, γιατί το ποδήλατο εκτός από διασκέδαση είναι και πολύ καλή γυμναστική! «Ο κόσμος φοβάται το ποδήλατο, επειδή η Καβάλα έχει ανηφόρες. Η ανηφόρα, ωστόσο, βοηθάει να δυναμώσει το σώμα του ποδηλάτη. Θέλουμε να πείσουμε τους Καβαλιώτες, ότι το ποδήλατο είναι μία ευχάριστη και υγιεινή λύση για την μετακίνηση στην πόλη», είπε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 στο Δημαρχείο (σ.σ. αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου), με αφορμή τη διεξαγωγή μιας «βόλτας» με ποδήλατο στο παραλιακό μέτωπο. Η εκκίνηση θα δοθεί από τον δημοτικό κήπο, στις 7:30 το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2020 και μετά τη διαδρομή προς τις οδούς Ελευθερίου Βεςνιζέλου, Κουντουριώτου, Ερυθρού Σταυρού, οι ποδηλάτες θα τερματίσουν στην πλατεία Κανάρη επί της οδού Εθνικής Αντίστασης.

Την πρωτοβουλία, με την οποία θα κάνει την πρώτη γνωριμία του με το κοινό της Καβάλας το τμήμα ποδηλασίας του Α.Ο.Κ., στηρίζει ο Δήμος. «Το ποδήλατο είναι η καλύτερη λύση, για την μετακίνηση μέσα στην Καβάλα. Κι αυτό φάνηκε την περίοδο της καραντίνας. Στόχος της ποδηλατάδας αυτής είναι, να αναδείξουμε τα οφέλη της μετακίνησης με ποδήλατο, να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να το χρησιμοποιήσουν και, συγχρόνως, να μειώσουμε την κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης. Θα είμαι πολύ αυστηρός με το θέμα αυτό. Άλλωστε, με την ελεγχόμενη στάθμευση, θα δυσκολέψουν τα πράγματα για το αυτοκίνητο. Εάν θέλουμε να έχουμε μία τουριστική πόλη, πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να γίνει φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, θα διοργανώσουμε μία ανοιχτή ψηφοφορία, για να επιλέξουν οι δημότες έναν δρόμο, στον οποία θα εφαρμόσουμε πιλοτικά την κίνηση μόνο με ποδήλατο. Οι ευκαιρίες που ανοίγονται είναι πολλές για το ποδήλατο. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου να κατασκευάσουμε ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της πόλης. Σκεφτόμαστε να συνδέσουμε, σε πρώτη φάση, την περιοχή του λιμανιού με την ιχθυόσκαλα.

Επίσης, θα μεταφέρουμε μερικούς από τους σταθμούς των δημοτικών ποδηλάτων στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, για να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα οι επισκέπτες του χώρου και των Κρηνίδων», είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ενώ στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του τμήματος ποδηλασίας του Α.Ο.Κ., Γιάννης Προμούσας, ο οποίος σχολίασε πως είναι λανθασμένη η εντύπωση, ότι η Καβάλα δεν είναι φιλική για το ποδήλατο. Και ότι μπορεί να κατασκευαστεί δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ