• Ότι καταργείται στην Ελλάδα, είναι πολύ δύσκολο, αν όχι απίθανο, να δημιουργηθεί πάλι. Αυτό φοβούνται στη Θάσο και αντιδρούν στην μεταφορά του Ειρηνοδικείου στην Καβάλα. Κι εγώ ρωτάω τα καρντάσια στο νησί. Θεωρούν πιο εύκολο να στελεχωθεί με προσωπικό η Υπηρεσία αυτή που λειτουργεί στη Θάσο, ή το (ενιαίο) Ειρηνοδικείο στην Καβάλα;
  • Το επιχείρημα ότι το Ειρηνοδικείο στη Θάσο δικάζει τον μεγαλύτερο αριθμό υποθέσεων στο Νομό Καβάλας, μπορεί να καταρριφθεί εύκολα. Εκτός από το ζήτημα της στέγης, το οποίο θα λυθεί στην Καβάλα, κάποιος θα αντιτάξει ότι, με δύο πορθμειακές γραμμές που συνδέουν το νησί με το ηπειρωτικό τμήμα του Νομού, εκ των οποίων η μία απευθείας με την Καβάλα, οι Θάσιοι θα έρχονται στο κεντρικό Ειρηνοδικείο, το οποίο θα μπορούσε να συστεγαστεί με το Υποθηκοφυλακείο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας στο παλιό δικαστικό μέγαρο.
  • Έτσι, θα ενισχυθεί και η ανάγκη για την αναβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας-Πρίνου, διότι αν καταργηθεί το Ειρηνοδικείο στη Θάσο, είναι προτιμότερο οι κάτοικοι του νησιού να πηγαίνουν στο Ειρηνοδικείο της Ξάνθης! Γιατί, όπως πάει το πράγμα, μπορεί να καταργηθεί και η γραμμή Καβάλας-Πρίνου!
  • Εάν διοργάνωνε εκδήλωση η προηγούμενη πρόεδρος της «Δημωφέλεια», για να παρουσιάσει το πρόγραμμα του φεστιβάλ Cosmopolis στα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών, θα την κατηγορούσαν για «ταξιδάκι αναψυχής» και για ευκαιρία να κάνει διαπροσωπικές γνωριμίες με δημοσιογράφους (με χρήματα των δημοτών).
  • Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, ο Θίοντορ, ο 3Α και ο καλλιτεχνικός σύμβουλος, θα προβάλλουν το φεστιβάλ στους καλλιτεχνικούς συντάκτες και τους ανθρώπους του πολιτισμού στην Αθήνα. Κάτι που καθιέρωσε ο Θοδωρής Γκόνης για το φεστιβάλ Φιλίππων. Πάντως, το φεστιβάλ Φιλίππων εξακολουθούν να στηρίζουν οικονομικά, ο Δήμος Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο) και οι θεατές από την Καβάλα, την Δράμα, τις γύρω περιοχές, άντε και μερικοί από την Θεσσαλονίκη.
  • Το φεστιβάλ Cosmpolis, δεν χρειαζόταν την «έγκριση» από τους ανθρώπους του πολιτισμού στην Αθήνα, για να καθιερωθεί. Είχε την αγάπη του κόσμου. Αυτό που θα παρουσιάσουν, ο Θίοντορ, ο 3Α και ο καλλιτεχνικός σύμβουλος, είναι ένας διαφορετικός πολιτιστικός θεσμός. Γι’ αυτό χρειάζεται την προβολή, τη στήριξη και την έγκριση των ανθρώπων του πολιτισμού στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ