Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με θέμα: “AFTER-SCHOOL CLUBS TO INCREASE MOTIVATION AND PREVENT DROPOUT”, η αντιπροσωπεία από το Γυμνάσιο Κεραμωτής συμμετείχε, με τον διευθυντή του σχολείου, ένα συνοδό καθηγητή και πέντε μαθητές-μαθήτριες, στη διεθνική συνάντηση στο Grohotno της Βουλγαρίας, από 18 έως και 22 Νοεμβρίου 2019. Η μετακίνηση αυτή, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ήταν η 3η στο πλαίσιο του προγράμματος (η πρώτη έγινε στο Pacanow της Πολωνίας και η δεύτερη στην Κεραμωτή). Στόχοι του προγράμματος τέθηκαν εξ’ αρχής: α) η μεταφορά γνώσεων και εμπειριών από τον ένα εταίρο στον άλλο, β) η ανάπτυξη ενός κοινού σχεδίου αντιμετώπισης, όσον αφορά θέματα πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης, γ) η βελτίωση και περεταίρω προσφορά εξωσχολικών δραστηριοτήτων στα σχολεία, δ) η ενθάρρυνση και ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών.

Η επόμενη συνάντηση των πέντε εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, Πολωνίας (συντονίστριας χώρας), Λιθουανίας, Βουλγαρίας, Τουρκίας, Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στα Άδανα της Τουρκίας τον Φεβρουάριο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.