FOOTBALL LEAGUE / ÊÁÂÁËÁ - ÔÑÉÊÁËÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / EUROKINISSI)

Δεν θυμόμαστε σε άλλο παιχνίδι, τουλάχιστον στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», οι ποδοσφαιριστές του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» να επιχείρησαν περισσότερα σουτ, από αυτό που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου 2020 με αντίπαλο την πρωτοπόρο ομάδα του Α.Ο. Τρικάλων. Ωστόσο, κανένα από τα σουτ δεν κατέληξε στα δίχτυα και ο Α.Ο.Κ. παραχώρησε την ισοπαλία, με το προσφιλές φέτος σκορ 0-0, στη θεσσαλική ομάδα.

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, κατά την άποψη μας, αφού ο Α.Ο.Κ. δεν είχε την κλασική ευκαιρία, ήταν λιγοστές οι φορές που «πάτησε» εντός της μεγάλης περιοχής, ενώ ο Α.Ο. Τρικάλων υποχρεώθηκε στο β΄ ημίχρονο σε αμυντικό ρόλο. Στο α΄ ημίχρονο, η φιλοξενούμενη ομάδα έπαιξε μία μορφή zone press, για να χρησιμοποιήσουμε έναν όρο της καλαθοσφαίρισης, με τις γραμμές της ψηλά και με πίεση στους αμυντικούς και τους μέσους του Α.Ο.Κ., με σκοπό να μην επιτρέψει στη γηπεδούχο ομάδα να «χτίσει» από πίσω το παιχνίδι της.

Στις επιθέσεις του, ο Α.Ο. Τρικάλων, έδειξε την ποιότητα και την εμπειρία των παικτών που διαθέτει, αλλά μόνο ένα μακρινό σουτ του Αριστείδη Λώττα ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Α.Ο. «Καβάλα», Γιώργο Δήμιζα, ο οποίος αιφνιδιάστηκε από την τροχιά της μπάλας, την οποία βρήκε πέφτοντας τόσο, όσο χρειαζόταν, για να της αλλάξει πορεία και να καταλήξει κόρνερ. Ο Αρ. Λώττας και τα άλλα δύο επιθετικά «ατού» του Α.Ο. Τρικάλων, ο ισπανός Pelaez και ο Ανδρέας Σταματής, δεν βρήκαν πολύ ελεύθερο πεδίο για να δράσουν και ο προπονητής, Περικλής Αμανατίδης, τους αντικατέστησε στο β΄ ημίχρονο.

Ο Α.Ο.Κ. πίεσε, αλλά οι σέντρες των ακραίων ποδοσφαιριστών του, που ανέβηκαν ψηλά στο β΄ 45λεπτο, αποκρούστηκαν από τους υψηλόσωμους και σωστά τοποθετημένους αμυντικούς του Τρικαλινού συλλόγου. Ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε τις δικές του κινήσεις από τον πάγκο, βάζοντας στο παιχνίδι τους: Ορφανίδη, Καθάριο, Οκάν, στις θέσεις των: Σκαθαρούδη, Κέρθι, Βασίλη Παπαδόπουλου. Αγωνίστηκαν ακόμα οι: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Στίκας, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Θωμαΐδης, Μαρκόπουλος.

Στα παιχνίδια που έγιναν το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ιάλυσος Ρόδου-Ιωνικός Νίκαιας 2-2, Τρίγλια-Θεσπρωτός 0-1. Η 18η αγωνιστική ημέρα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 με τα παιχνίδια: Καλαμάτα-Διαγόρας Ρόδου, Ιεράπετρα-Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου-Αιγάλεω, Ασπρόπυργος-Βέροια.

Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Α.Ο.Κ. νίκησε με σκορ 66-43 (44-26 στο ημίχρονο) την Ηράκλεια στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων κι έφτασε στις οκτώ νίκες στο πρωτάθλημα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.). Η ήττα που γνώρισε στο παιχνίδι του α΄ γύρου στην κωμόπολη του Νομού Σερρών «πονάει» και ίσως στοιχίσει την κατάκτηση της 5ης θέσης στον 1ο όμιλο. Το κέρδος, ωστόσο, είναι ότι ο προπονητής, Νίκος Καλφόπουλος, δίνει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες, που θα αποτελέσουν το «μέλλον» του συλλόγου. Ευελπιστούμε ότι ο Α.Ο.Κ. θα καταφέρει να πάρει την 5η θέση και το ερχόμενο καλοκαίρι θα ενισχυθεί, ώστε να διεκδικήσει τη συμμετοχή στα play offs του πρωταθλήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ