Είναι λανθασμένη και θεωρούμε σκόπιμη, η άποψη που επιχείρησαν, μερικοί, να περάσουν στην κοινή γνώμη, ότι η «δυσάρεστη» κατάσταση που δημιουργήθηκε στην έναρξη του Park Food Festival στο πάρκο Φαλήρου δυσφήμησε την πόλη της Καβάλας. Αυτή η προσπάθεια έγινε, κατά τν άποψη μας, για να μεταφερθεί η ευθύνη σε άλλους πλην του μοναδικού υπεύθυνου, που είναι, αναμφίβολα, ο διοργανωτής. Διότι, σε οποιαδήποτε εκδήλωση, είτε διοργανώνεται από ιδιώτη, είτε από δημόσιους φορείς, κάθε πρόβλημα, ατέλεια, παράλειψη και γενικά αρνητικό γεγονός, βαρύνει τον διοργανωτή.

Στην περίπτωση του Park Food Festival, ο διοργανωτής όφειλε να ενημερώσει τους συμμετέχοντες, στους οποίους νοίκιασε τα περίπτερα, ότι απαιτούνται ορισμένα δικαιολογητικά και άδειες. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε η αντίδραση του εμπορικού κόσμου της Καβάλας, για τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, δεν αποκλείεται να γινόταν αιφνιδιαστικός έλεγχος από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες. Οι συμμετέχοντες και πολύ περισσότερο ο διοργανωτής, έπρεπε να αναμένουν τους ελέγχους, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τον εμπορικό κόσμο και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Δεν κατανοούμε τη δυσαρέσκεια, για την ταυτόχρονη άφιξη των συνεργείων των ελεγκτικών Υπηρεσιών στο χώρο της διοργάνωσης. «Η εικόνα αυτή, δεν μου άρεσε καθόλου», είπε ο δημοτικός σύμβουλος, Λεωνίδας Παππάς, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019. Θα έπρεπε ο Λ. Παππάς, ως εκπρόσωπος του Καβαλιώτικου λαού, να απονείμει τα εύσημα στις Υπηρεσίες, γιατί έπραξαν το αυτονόητο. Επισκέφθηκαν μία μαζική ανοικτή εκδήλωση, για να ελέγξουν τα τρόφιμα που θα προσφέρονταν στους επισκέπτες. Τι θα συνέβαινε, άραγε, εάν οι Υπηρεσιακοί παράγοντες αδιαφορούσαν; Το βέβαιο είναι, πως δεν θα εντόπιζαν τα ακατάλληλα τρόφιμα που ήταν έτοιμα προς διάθεση, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν! Αυτή θα ήταν πραγματική δυσφήμηση, όχι μόνο για τη διοργάνωση, τον διοργανωτή, αλλά και για την πόλη. Διότι, στα δελτία ειδήσεων θα έλεγαν πως κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα ακατάλληλων τροφίμων σε φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα και σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο. Άραγε, τότε τι θα έλεγε, ή τι θα έγραφε, ο Λ. Παππάς, για την απουσία των ελεγκτικών Υπηρεσιών;

Δεν μάθαμε εάν ενοχλήθηκαν πολίτες από τους ελέγχους. Το αντίθετο. Πιστεύουμε ότι ο πολίτης αισθάνεται ασφαλής, όταν βλέπει πως οι Υπηρεσίες κάνουν σωστά τη δουλειά τους, για να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και όχι μόνο. Περισσότερο ενοχλήθηκαν μερικοί από τους συμμετέχοντες και κυρίως, εκείνοι που δεν εξασφάλισαν την απαραίτητη άδεια. Αυτούς τους «επιχειρηματίες», δεν τους χρειάζεται ένα φεστιβάλ με κύρος. Ειδικά εκείνους, που ετοιμάζονταν να διαθέσουν εκατόν ογδόντα κιλά ακατάλληλων τροφίμων στους επισκέπτες!

Εάν οι διοργανωτές θέλουν να καθιερωθεί το Park Food Festival στην Καβάλα, οφείλουν να σεβαστούν τους Καβαλιώτες και τους ξένους επισκέπτες. Αλλιώς, η διοργάνωση θα αποτελέσει, σύντομα, παρελθόν.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε εκτεταμένη συζήτηση επί του θέματος αυτού, αν και πέρασαν αρκετές ημέρες από τη διεξαγωγή του φεστιβάλ. Ο Λ. Παππάς δέχτηκε, δικαίως, έντονη κριτική από συναδέλφους του, για όσα έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά του Δήμου Καβάλας και των υπόλοιπων φορέων (Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων), που αντέδρασαν στον τρόπο διεξαγωγής του Park Food Festival. Θα μας επιτρέψει να του δώσουμε μία ταπεινή συμβουλή. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, όταν θα αναλάβει δήμαρχος ο Θόδωρος Μουριάδης κι εκείνος, πολύ πιθανόν, μία διοικητική θέση, να ξεχάσει τον τρόπο που άσκησε διοίκηση επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή, γιατί θα εκθέσει, πάλι, τον Δήμο Καβάλας.

Η συνεδρίαση είχε και την ευχάριστη στιγμή, που ήταν η βράβευση της άξιας αθλήτριας του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού Καβάλας (Ο.Κ.Α.Κ.) και πρωταθλήτριας στο ιδιαίτερα απαιτητικό έπταθλο, Μαρίας Ζαχαρούδη, η οποία είναι υπόδειγμα ήθους και αγωνιστικότητας.

Τέλος, μία αντιπροσωπεία κατοίκων του Βύρωνα και συγκεκριμένα περίοικων του σχολικού συγκροτήματος του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, ζήτησαν τη βοήθεια της δημοτικής αρχής, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους νεαρούς που εισέρχονται στην αυλή του σχολείου τις νυχτερινές ώρες και αναστατώνουν την περιοχή. Η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, υποσχέθηκε ότι θα ζητήσει τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), ενώ οι κάτοικοι πρότειναν, να υπάρχει φύλακας τη νύχτα στο σχολείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ