Το τραγικό συμβάν στην παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, το περασμένο Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, αλλά και τα υπόλοιπα περιστατικά που συνέβησαν το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου 2018 στο οδικό δίκτυο του Νομού Καβάλας, με την εμπλοκή διακινητών παράνομων μεταναστών, δείχνουν μία (νέα) έξαρση των ροών προς την Ελλάδα. Οι αδίστακτοι διακινητές «οδήγησαν» στο θάνατο έντεκα ακόμα μετανάστες, ενώ έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή του οδηγού φορτηγού.

Στο δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας, σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα, αναφέρονται τα εξής: «Στις 13-10-2018, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 138ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας-Θεσσαλονίκης, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο προσέκρουσε μετωπικά με Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Δύναμη της Πυροσβεστική Υπηρεσίας ανέσυρε από το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο νεκρούς και τους έντεκα επιβαίνοντες, ενώ ο οδηγός του φορτηγού (39χρονος ημεδαπός) απεγκλωβίστηκε από το όχημα ελαφρά τραυματισμένος. Οι θανόντες και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου ο 39χρονος αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, ενώ προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήματα συνεργείου αστυνομικών για έλεγχο. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας».

Επίσης, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του, ενώ λίγο πιο κάτω το ακινητοποίησε. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Μετά το δυστύχημα στην παλιά ε.ο. Καβάλας-Θεσσαλονίκης, η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Δεν πέρασαν τέσσερις μήνες, από το προηγούμενο τροχαίο δυστύχημα με θύματα πρόσφυγες, που έχοντας πέσει θύματα των δουλεμπόρων που αλωνίζουν τη χώρα, προσπαθούσαν να φτάσουν πιθανά κοντά σε γνωστούς, ή συγγενείς τους. Ένα ακόμα πολύνεκρο τροχαίο στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, ήρθε να προσθέσει έντεκα ακόμα νεκρούς (ανάμεσά τους και οι διακινητές) στον μακρύ κατάλογο όλων όσοι αντί να τυγχάνουν της κρατικής στήριξης, με σύγχρονες ανοιχτές δομές ανθρώπινης διαβίωσης και φιλοξενίας, με γρήγορες διαδικασίες ταυτοποίησης και προώθησή τους στις χώρες προορισμού τους, έρχονται αντιμέτωποι με τον εγκλωβισμό στην Ελλάδα σε hot spot και κέντρα φιλοξενίας όπου διαμένουν για μήνες σε απάνθρωπες συνθήκες, συχνά εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα, στοιβαγμένοι σε ακατάλληλες υποδομές, με ελλιπή υγειονομική περίθαλψη και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, με τους ίδιους και τα παιδιά τους συχνά θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, με εμπόδια ακόμα και για μία στοιχειώδη εκπαίδευση.

Αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες εγκλωβισμού φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται και οι σύγχρονοι δουλέμποροι, που η δράση τους επεκτείνεται πέρα από τον Έβρο και το Αιγαίο τώρα και στην ενδοχώρα. Για τον εγκλωβισμό αυτό, την κύρια ευθύνη έχει η συγκυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., που επιμένει στην εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας Τουρκίας-Ε.Ε. που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, ενώ η αλήθεια είναι, ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή ενισχύεται στο πλαίσιο της γεω-στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και άλλες περιφερειακές δυνάμεις. Με κάθε τρόπο, η κυβέρνηση εμπλέκει τον λαό μας σε επικίνδυνα σχέδια και καταστάσεις. Ο ελληνικός λαός, εδώ και τώρα, χρειάζεται να απαιτήσει:

 Τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη διεκδίκηση του δικαιώματός τους να πάνε στις χώρες που θέλουν, κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της Ε.Ε.

 Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όσο καιρό παραμείνουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους και χρηματοδοτημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι Μ.Κ.Ο.

 Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ