Το Α και το Ω της νίκης που σημείωσε η Energean Kavala B.C. επί των «Μαχητών» Πειραματικού Πεύκων, με σκορ 77-60, το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», ήταν το πολύ καλό «διάβασμα» της αντίπαλης ομάδας. Οι παίκτες εφάρμοσαν το αγωνιστικό πλάνο και έφτασαν στη νίκη, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η εμφάνιση στην 1η περίοδο, ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστική της δουλειάς που έγινε στις προπονήσεις που προηγήθηκαν του αγώνα. Ο βαθμός συγκέντρωσης στην άμυνα και στην επίθεση «άγγιξε» το τέλειο και το 22-6 ήρθε φυσιολογικά! Ήταν η καλύτερη 1η περίοδος που είδαμε σε εντός έδρας παιχνίδι, για την Energean Kavala B.C., απέναντι σε μία ανταγωνιστική ομάδα. Κι αν δεν ερχόταν μία «χαλάρωση» στο τελευταίο δίλεπτο της 2ης περιόδου, θα επρόκειτο για το καλύτερο α΄ ημίχρονο.

Στις δύο επόμενες περιόδους, οι «Μαχητές» ανέβασαν την πίεση στην άμυνα και έπαιξαν πολύ δυνατά (σ.σ. στο όριο του φάουλ), αλλά κατάφεραν μόνο να «χαλάσουν» το ποσοστό ευστοχίας των παικτών της Energean Kavala B.C. Από 60% στο α΄ ημίχρονο (15/25), μειώθηκε στο 48,27% στο β΄ ημίχρονο (14/29) στα σουτ εντός πεδιάς. Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά την πολύ πιεστική άμυνα που έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι, η Energean Kavala B.C. δεν σούταρε καμία ελεύθερη βολή στην 4η περίοδο!

Όλοι όσοι αγωνίστηκαν έδειξαν μεγάλη διάθεση, αλλά θα κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον Γιώργο Φλιάτη, ο οποίος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, κατά τη γνώμη μας, γιατί εκτός από τους δέκα πόντους που σκόραρε, πήρε ριμπάουντ, έδωσε τελικές πάσες, έπαιξε αποτελεσματική προσωπική άμυνα απέναντι στον παίκτη «ατού» της ομάδας των Πεύκων και γενικότερα έβγαλε πολλή ενέργεια στο παρκέ. Μαζί με τους: Θωμά Αμπαρά και Πέτρο Σαββίδη, αποτέλεσαν την «τριπλέτα», που έδωσε τον υψηλότερο ρυθμό στο παιχνίδι της Energean Kavala B.C. Οι θεατές απόλαυσαν μερικές ωραίες συνεργασίες των παικτών της τοπικής ομάδας, αλλά θα ξεχωρίσουμε το πολύ όμορφο καλάθι, με «αρχοντικό» στιλ, που σημείωσε ο νεαρός Σωτήρης Ζώτος, επιχειρώντας διείσδυση με euro step και lay up, στην πρώτη επαφή με την μπάλα, μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο! Μία απλή κίνηση, που χρειάζεται πολλές ώρες δουλειάς στην προπόνηση, για να εκτελεστεί με τέλειο τρόπο. Τη χαρά της νίκης μετρίασε ο τραυματισμός του Δημήτρη Νταλού στην 1η περίοδο. Ευχόμαστε να μην είναι σοβαρός και να επανέλθει το συντομότερο στην αγωνιστική δράση.

Το σκορ ανά περίοδο του αγώνα ήταν: 22-6, 19-21, 23-16, 13-17 και η σύνθεση της Energean Kavala B.C. η ακόλουθη: Δοξάκης 12(2 τρίποντα), Αμπαράς 20(4 τρ.), Φλιάτης 10, Λαμπρόπουλος 7, Αδαμόπουλος 2, Αθανασιάδης, Τεπετίδης 8, Πιεβάλιτσα 4, Σαββίδης 9(1 τρ.), Παντόπουλος 3(1 τρ.), Ζώτος 2, Νταλός.

Στα άλλα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Β΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Φάρσαλα-Ευκαρπία 85-65, Κομοτηνή-Ερμής Λαγκαδά 59-65, Έσπερος Λαμίας-Στρατώνι 81-69, Γέφυρα-Π.Α.Σ. Γιάννινα 73-70, Δόξα Λευκάδας-Πευκοχώρι 93-46, Πρωτέας Γρεβενών-Πολύγυρος 74-63, Χ.Α.Ν.Θ.-Αίας Ευόσμου 61-64.

Η βαθμολογία

Π.Α.Σ. Γιάννινα 30, Δόξα Λευκάδας 29, Energean Kavala B.C. 28, Ερμής Λαγκαδά 27, Φάρσαλα 26, Ευκαρπία 25, Γέφυρα 25, Μαχητές Πειραματικού Πεύκων 24, Πρωτέας Γρεβενών 23, Πολύγυρος 22, Κομοτηνή 22, Έσπερος Λαμίας 22, Αίας Ευόσμου 22, Στρατώνι 21, Χ.Α.Ν.Θ. 20, Πευκοχώρι 16.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 θα παίξουν: Ευκαρπία-Κομοτηνή, Ερμής Λαγκαδά-Energean Kavala B.C.,  Μαχητές Πειραματικού Πεύκων-Έσπερος Λαμίας, Στρατώνι-Γέφυρα, Π.Α.Σ. Γιάννινα-Δόξα Λευκάδας, Πευκοχώρι-Πρωτέας Γρεβενών, Πολύγυρος-Χ.Α.Ν.Θ., Αίας Ευόσμου-Φάρσαλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.